spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

ISU SIBIU, non-stop în slujba cetățeanului

Știri din Județ

Publicitate

Pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 48 de ore unui număr de peste 70 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, acestea constituind cu precădere cazuri de natură medicală.

Misiunile relevante pentru această perioadă sunt următoarele:

Intervenție accident rutier. În data de 26 august , în jurul orei 12:15, un echipaj SMURD a intervenit de urgență în municipiul Sibiu, în fața Stadionului Municipal din Parcul Sub Arini, unde un copil de aproximativ patru ani a fost acroșat de un autoturism în timp ce se deplasa regulamentar cu bicicleta. Băiețelul a primit îngrijiri medicale și a fost transporat la CPU Luther cu traumatism membru inferior.

Intervenție incendiu pubelă deșeuri. În data de 27 august, în jurul orei 08:40 , un echipaj de pompieri militari din cadrul Secției de pompieri Mediaș a intervenit de urgență pe str. Tineretului pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o pubelă deșeuri menajere. Incendiul a fost lichidat în scurt timp.Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de flacăra unui chibrit. 

Intervenție incendiu anexă gospodărească. În aceeași zi în jurul orei 12:30, pompierii militari ai Detașamentului de pompieri Sibiu au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă în sat Nou, comuna Roșia, str. Viilor pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la o șură în care era depozitat fân. Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la localizarea rapidă a incendiului în limitele găsite, fără ca incendiu să se propage la casa de locuit care se află în imediata vecinătate.
A ars șura de proximativ 20 mp, în totalitate și patru tone de fân. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost detrminată de jocul copiilor cu focul.

Misiune salvare persoană surprinsă de un mal de pământ. În data de 27 august, în jurul orei 14:00 , două echipaje de pompieri militari, o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD cu medic au intervenit de urgență în localitatea Vurpăr, str. Cimitirului unde un bărbat de cca 30 de ani a fost surprins de un mal de pământ în timp ce efectua lucrări la o rețea de canalizare. Acesta a fost extras de pompierii militari și îi s-au aplicat manevrele de resuscitare, din păcate fără răspuns, fiind declarat decedat.

Intervenție accident rutier. În aceiași zi , în jurul orei 18:15, trei echipaje din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență pe DN1, km 330+400, Săliște pentru acordarea asistenței medicale pentru patru persoane implicate, neîncarcerate. Echipajele SMURD au acordat ingrijiri medicale pentru trei bărbați și o femeie care au fost transportați la UPU Sibiu, conștienți și policontuzionați.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda