spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Sibian amendat după ce a făcut grătar pe Valea Ștezii

Știri din Județ

Publicitate

Un sibian care a ieșit împreună cu prietenii să se relaxeze la iarbă verde pe Valea Ștezii din Rășinari s-a ales cu o amendă de 1000 de lei.

Oamenii sunt revoltați pentru simplul faptul că astfel de grătare se fac pe Valea Ștezii de foarte mulți ani, toate fără nici un avertisment sau amendă din partea autorităților.

Ziarul Sibiu Independent a publicat un articol despre noua zonă de picnic și agrement situată pe Valea Ștezii din Rășinari. Aici oamenii au la dispoziție 15 foișoare de lemn cu câte un set de mobilier, 15 mese și bănci din lemn exterioare, neacoperite, 15 grătare de oțel și recipiente pentru colectarea deșeurilor. 

Pentru clarificarea situației am cerut un punct de vedere Primăriei comunei Rășinari

“A fost o acțiune a Jandarmeriei iar noi nu am fost anunțați. După actualizarea legii picnicului, cetățenii au voie să facă grătare doar în zonele special amenajate. Indiferent de teritoriu administrativ în care s-ar produce astfel de fapte, cu siguranță, Jandarmeria aplică legea.” a declarat pentru Sibiu Independent Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at

Am contactat pentru lămuriri și Inspectoratul de Jandarmi județean Sibiu

Astăzi, 30 august a.c., aflându-se în misiunea de patrulare în zona de agrement Curmătura Ștezii, o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Bâlea a identificat un sibian în vârstă de 32 de ani care desfășura activitatea de picnic într-un loc neamenajat.
Jandarmii i-au adus la cunoștință bărbatului prevederile legale referitoare la desfășurarea activității într-un loc neamenajat și l-au avertizat verbal cu privire la acest aspect.
Întrucât sibianul a continuat activitatea a fost sancționat de jandarmi cu amendă în valoare de 1000 lei și avertisment scris, pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic
. “ a declarat pentru Sibiu Independent lt. Picioiu Florina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu

Postarea făcută publică pe Facebook, în care oamenii se plângeau de amenda primită poate fi citită mai jos:

❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗
Am iesit si noi astăzi la un grătar, cum facem de când ne știm pe valea Stezii. Ca niște oameni civilizați am folosit grătar pe picioare pe care l-am amplasat la 1m de rau. Au venit băieții curajoși din 10 August (jandarmi) Si ne-au cerut să stingem focul desi carnea mai trebuia sa mai stea 10 minute. Ca niște oameni conștiincioși ce sunt in a da amenzi s-au întors în 9 minute si ne-au amendat cu suma de 1000 de lei pentru că nu am stins focul în momentul când au zis ei. Considerăm că domnul primar ar fi trebuit să facă public faptul că putem fi amendați si ca nu avem voie să facem picnic pe valea Stezii. Ne întrebăm, am fost pe terenul jandarmeriei sau pe terenul primăriei Rasinari?
Ni s-a reprosat ca nu am folosit locurile special amenajate. Am fi curioși care ar fi acestea si ce capacitate au?
Asa ceva numai în Românika se poate!!!!!😞😞😞😞
Am vrea să știm de ce o lege apărută în 2012 se aplica brusc in 2020 fara niciun avertisment?” a scris Anamaria Olariu într-o postare pe Facebook

FOTO Facebook Anamaria Olariu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?