17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Bursă de excelență la un liceu de prestigiu pentru o elevă de 10 din Mediaș

Știri din Județ

Beatrice I. este invitată în trenul educației internaționale Cambridge de Transylvania College!

Bursă de excelență obținută pe perioada de 4 ani a liceului de o elevă din Mediaș de la Școala Gimnazială Hermann Oberth, la Cluj în cadrul unei școli private cu istorie de aproape 30 de ani de excelență în educație pe sistem internațional Cambridge.


Transylvania College oferă o șansă la alt fel de educație pentru Beatrice I., care a decis să își ia soarta în propriile mâini și să dea examenele necesare pentru a urma cursurile acestei școli în limba engleză, după școala gimazială urmată în limba germană.

Povestea acestei școli începe în 1993 când Simona și Dan Baciu, fondatorii instituției au decis că e momentul pentru un nou univers al cunoașterii, inovării și schimbării în educație la Cluj. Recunoscută cu statut oficial de Școala Britanică Internatională de către Departamentul de Educație din Marea Britanie și acreditată de către Ministerul Educației Naționale, școala are aproape trei decenii de la înființare și oferă anual trei burse de studiu care acoperă taxele de școlarizare din clasa a IX-a (Year 10) și până în clasa a XII-a (Year 13).


Demn de menționat este faptul că absolvenții acestui liceu sprijiniți și ghidați în drumul pe care și l-au ales, au ajuns să fie admiși peste tot în lume la universități de prestigiu: Anglia, Belgia, Olanda, Danemarca, Ungaria, Elveția, Scoția, Irlanda, Austria, Statele Unite, Japonia, Singapore, Australia. Pe lângă pregătirea academică, elevii au parte de multe oportunități pentru dezvoltarea personală prin programul de practică și programele extracurriculare, școala făcând parte dintr-o asociație de școli de elită din lume – Round Square – care încurajează implicarea în acțiuni centrate pe șase direcții: internaționalism, democrație, aventură, mediu, implicare în comunitate, leadership.


Pentru a reuși în țelul ambițios propus, Beatrice a trebuit în primul rând să ia bilet, adică a parcurs etapele de selecție ale liceului. Se cere în primul rând o bază solidă de cunostințe, un nivel avansat de competență lingvistică și o atitudine proactivă față de procesul de învățare. Orice elev absolvent al clasei a 8-a poate aplica la acest tip de bursă, ne spun reprezentanții liceului. Așa că după ce a aflat în luna februarie de bursele oferite, a parcurs etapa I – transmiterea aplicației care cuprinde formularul liceului, un eseu personal, o recomandare de la un profesor și o scrisoare a părinților.


Au urmat câteva intâlniri online de acomodare și explicații cu cei 23 de elevi înscriși în cursă, iar după testele naționale a susținut examenul care a constat în 3 teste: engleză – scris, matematică – scris – în engleză și testul computerizat pentru abilitațile de gândire CAT4 pentru evaluarea potențialului candidaților. Etapa a treia în care doar o parte dintre cei care au depus dosarele s-au calificat a constat în interviul susținut în limba engleză de către elevii care au ajuns să cunoască astfel comitetul obiectiv de selecție a bursierilor, urmat de o intâlnire a comitetului cu părinții, în acceași zi.


În urma realizării acestui parcurs, a prezentării notelor generale din cei patru ani de studiu de la Școala Gimnazială “Hermann Oberth” unde a obținut media 9,92 în clasa a 7-a și nota 10 în clasele a 5-a, a 6-a și a 8-a, și a portofoliului extracurricular, Beatrice este fericita câstigătoare a uneia dintre cele trei burse “Schollarship Society” – Transylvania College. Ea este convinsă că viața ei s-a schimbat pentru totdeauna iar direcția pe care a luat-o reprezintă un pas important care o vă ajuta să-și realizeze visul de studia la o universitate de prestigiu din străinătate. Prin faptul că manualele din programă poartă semnăturile Cambridge și Oxford, că elevii au uniformă școlară și că în campus sunt aproape 650 de elevi și 100 de profesori din 35 de țări de pe 6 continente, această unitate de învățământ se distinge de departe de sistemul de învățământ tradițional, iar realizările absolvenților sunt oglinda și dovada faptului că acest sistem funcționează.


Beatrice I. este mulțumită că va avea ocazia să frecventeze o școală în care copiii învață să aibă încredere în ei, să comunice, să lucreze în echipe și să ia singuri decizii. Este bucuroasă că va învăța la o școală care o pregătește pentru următorii pași în educație și pentru viață în general.
La 1 Septembrie Transylvania College își deschide porțile, iar Beatrice I. începe o nouă etapă în viată. Mai multe informații pe www.transylvania-college.ro. Mult succes Beatrice!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri