spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

HORAŢIU MARIN, candidat la Primăria Sibiu: ”Haosul din urbanismul sibian trebuie să înceteze!” (PE)

Știri din Județ

Sibienii cu care s-a întâlnit Horaţiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu, în toate cartierele, s-au plâns constant de Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei. Oamenii au reclamat că aşteaptă cu lunile certificate de urbanism sau autorizaţii de construcţie, deşi legea prevede termene clare. Dar mereu cei din Serviciul Urbanism găsesc o chichiţă pentru a mai cere o hârtie, adesea necerută de lege. De asemenea, oamenii s-au plâns că anumiţi dezvoltatori imobiliari au prioritate, uneori cu construcţii care încalcă Planul Urbanistic General (PUG) al Sibiului.

Primăria Sibiu a contractat serviciul de realizare a noului PUG al oraşului. Sper ca măcar acum să se ţină cont şi de opinia cetăţenilor, nu doar într-un proces verbal aruncat la dosar, ci în direcţiile de dezvoltare urbană ale oraşului. Este timpul să spunem STOP clientelei favorizată cu proiecte aprobate la limita legii. Primăria Sibiu trebuie să lucreze pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru unii”, a declarat Horaţiu Marin. El a promis sibienilor cu care s-a întâlnit că o prioritate a sa când va ajunge primar, va fi să pună în ordine Serviciul Urbanism pentru a fi respectate termenele legale şi va stopa favoritismele imobiliare. 

În viziunea de dezvoltare urbanistică a Sibiului promovată de Horaţiu Marin şi echipa ALDE pentru Consiliul Local Sibiu, trebuie să existe parcări supra-etajate sau subterane în cartiere, spaţii verzi şi locuri de joacă în toate cartierele, iar noile cartiere să respecte normele naţionale în domeniul urbanismului. „Nu doresc să ne trezim cu un Sibiu sugrumat pentru că lipsa de viziune a unor arhitecţi şefi şi a unor firme contractate pare să ne ducă în această direcţie. Ne dorim o mai bună mobilitate pentru cetăţeni şi marile proiecte imobiliare vor trebui să respecte reguli mult mai stricte. Voi milita pentru plantarea a 10 copaci pentru fiecare pom sacrificat în oraş, pe cheltuiala investitorilor, în aceeaşi locaţie”, a declarat Horaţiu Marin.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de partidul ALDE Sibiu prin mandatar financiar cod 21200063 AEP și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda