Restaurantele, cafenelele și cinematografele se redeschid de mâine

DESCARCĂ HOTĂRÂREA DE GUVERN (CLICK AICI)

Publicitate

Veste bună! Guvernul României tocmai ce a adoptat o nouă Hotărâre de Guvern prin care permite redeschiderea restaurantelor, a cafenelelor și cinematografelor.

Publicitate

Aceste măsuri de relaxare și reintrare în normalitate vin la pachet cu un set de reguli stricte pe care agenții comerciali trebuie să le implementeze și să le respecte.

Publicitate

Creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private.

Noile norme permit ca la evenimentele private organizate în interior să participe maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

„Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

  • permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
  • administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;
  • se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;
  • reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;
  • creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.” se arată în sumarul hotărârii de Guvern.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *