9.2 C
Sibiu
joi, 22 februarie, 2024

I.T.M. Sibiu continuă efectuarea controalelor de verificare a respectării măsurilor de combatere a infectării cu SARS-COV-2

Știri din Județ

În perioada 29.08-04.09.2020 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au efectuat un număr de 44 controale în care s-a urmărit modul de respectare a cerințelor legale referitoare la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă, la securitatea și sănătatea în muncă și la aplicarea măsurilor de reducere a riscului de contaminare cu SARS-COV-2.

Principalele neconformități constatate se referă la: neluarea măsurilor de prevenire a surpării terenului la săpături, neutilizarea echipamentului individual de protecție, lucru cu schele necorespunzătoare, lipsa marcării căilor de acces, neacordarea repausului săptămânal, neinițierea negocierilor colective, nerealizarea măsurilor dispuse. Aceste deficiențe au fost sancționate cu 33 de avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 5.000 lei, fiind dispuse un număr de 42 de măsuri de remediere.

Deficiențele constatate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 au fost sancționate cu 8 avertismente și 1 amendă în valoare de 1.000 lei și se referă la: lipsa triajului epidemiologic, evaluare de riscuri necorespunzătoare, instrucțiuni proprii incomplete, etc.

Din totalul controalelor 6 au fost efectuate sâmbăta și duminica iar 6 pe timp de noapte.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Invertorul de panouri fotovoltaice Fronius