Masca devine obligatorie în spațiile deschise și în alte localități din județul Sibiu

Știri din Județ

Datorită creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus per mia de locuitor, în localitățile Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus devine obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile deschise.

Comuna Slimnic a fost prima localitate din județul Sibiu în care portul măștii în spațiile deschise a devenit obligatorie.

Cazuri active în Arpașu de Sus – 10

Cazuri active în Miercurea Sibiului – 14

Cazuri active în Ludoș – 3

Începând cu data de 08.09.2020, ora 00:00 până la data de 21.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

“În urma analizei epidemiologice efectuată în ultimele 14 zile (24.08 – 06.09.2020) în localitățile din județul Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a constatat următoarele:

În localitatea Arpașu de Sus s-a depășit rata de infectare peste nivelul de alerta de 3 cazuri/1000 de locuitori (3,54/1000). În această localitate sunt 10 cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o populație e 2825 locuitori, 6 cazuri având link epidemiologic familial.
În comuna Ludoș s-a depășit rata de infectare peste nivelul de alerta de 3 cazuri/1000 locuitori (4/35/1000). În această localitate sunt 3 cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o populație de 690 de locuitori, fără link epidemiologic între ele.
În orașul Miercurea Sibiului rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori. Până în prezent sunt confirmate 14 cazuri, aici evoluând un focar de infecție cu 10 cazuri, într-o unitate de producție.

Ca urmare a acestor constatări făcute de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și prezentate în cadrul ședinței Grupului de Suport Tehnic pentru Situații de Urgență Generate de Epidemii, DSP a înaintat CJSU o serie de propuneri care au fost adoptate prin Hotărârea nr. 42 după cum urmează:

– Începând cu data de 08.09.2020, ora 00:00 până la data de 21.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
– Se recomandă ca în intervalul 08.09.2020, ora 00:00 – 21.09.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult să desfășoare slujbele religioase în curtea lăcașului. Credincioșii trebuie să poartă mască de protecție și să păstreze distanța fizică de 2 m între persoane.
– Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control în localitățile Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus.
– Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din UAT Miercurea Sibiului și Arpașu de Jos vor informa populația localităților prin orice mijloace (afișarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.) despre măsurile impuse.


„Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât peste o săptămână elevii încep școala. La nivelul județului Sibiu avem 3 UAT-uri în care este depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Dragi cetățeni, vă rog să respectați măsurile impuse pentru sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și mai ales a copiilor ce urmează să înceapă școala. Autoritățile impun măsuri, dar ține de fiecare dintre noi să le respectăm!” transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri