spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Mesajul Inspectorului Școlar General pentru începutul de an școlar

Știri din Județ

Publicitate

Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general al județului Sibiu a publicat ieri seară un mesaj pentru elevi, părinți și cadre didactice privitor la începutul de an școlar. Îl redăm integral în cele ce urmează:

„ÎNAPOI LA ȘCOALĂ ÎN VREMEA COVID-19


Dragi părinți,
În primul rând, permiteți-mi să vă mulțumesc pentru sprijin și înțelegere. Sunt foarte mândru de felul în care elevii noștri, părinții, profesorii și comunitatea au abordat cerințele cu care ne-am confruntat pentru a proteja pe toată lumea, în timp ce continuam să educăm elevii în cele mai neobișnuite dintre circumstanțe.


După cum știți, continuă să existe îngrijorări și întrebări legate de modul în care școlile intenționează să se redeschidă în 14 septembrie. În timp ce ne ocupăm de educare, prioritatea noastră este siguranța elevilor și a angajaților noștri. Fiți siguri că am lucrat cu toată sârguința la planurile de repornire. Dorința noastră este să ne întoarcem la școală în mod normal (tradițional), cu siguranță și igienă sporite. Cu toate acestea, trebuie să fim proactivi și să fim pregătiți în aceste perioade în continuă schimbare pentru a continua educarea elevilor noștri dacă și când circumstanțele se schimbă.


După cum știți, lucrăm pe trei scenarii/sau combinații de scenarii:


Scenariul verde/toți la școală – Vom continua școala în mod normal, cu măsuri de siguranță și igienă sporite, frecvența crescută a curățării zonelor cu atingere ridicată, distanțare fizică între elevi sau montarea de separatoare.


Scenariul galben/hibrid – ar fi o combinație de instrucțiune la distanță și față în față cu măsuri sporite de siguranță și dezinfectare, așa cum sunt enumerate mai sus, care ar putea fi realizate într-o varietate de configurații.


Scenariul roșu/toți online – Toți elevii ar participa la învățarea de noi materiale, lecții interactive, sarcini și evaluări, în mod online.


Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu avem nicio modalitate de a ne mulțumi pe toți pe măsură ce luăm aceste decizii. Prioritatea noastră este să-i păstrăm pe toți în siguranță, fără a îngreuna viața părinților noștri. Fiecare situație familială este deosebit de diferită. Înțelegem pe deplin diversele dvs. preocupări cu privire la sănătate și siguranță, învățarea la distanță, importanța instruirii față în față, părinții care au nevoie să lucreze, economia și toate celelalte consecințe neașteptate ale lipsei școlii sau a școlii într-un mod tradițional. Dacă, dintr-un anumit motiv, nu putem fi într-o situație școlară tradițională, obiectivul nostru este să găsim cel mai bun mod de a-i avea pe elevii noștri în siguranță în clădirile noastre cât mai des posibil pentru a asigura sănătatea și bunăstarea tuturor.


Vă rog să aveți incredere în personalul din instituțiile de învățământ, în formarea și în expertiza pe care ei au dobândit-o în ani și ani de școală și activitate. De asemenea, vă asigurăm că, în tot ceea ce se întâmplă și în tot ceea ce vă propunem, așezăm pe primul plan interesul copiilor dumneavoastră, fără discriminare, fără interese personale, conduși doar de dorința de a găsi calea cea mai bună spre păstrarea sănătății și, în aceeași măsură, a calității educației oferite.


Din respect pentru dumneavoastră și pentru activitatea în care aveți expertiză, nu ne-ar trece niciodată prin cap să facem presiuni asupra modului în care dumneavoastră vă faceți datoria la locul dumneavoastră de muncă, indiferent unde este acesta. Și vă mulțumim și dumneavoastră pentru reciprocitatea pe care ne-o arătați, ajutându-ne astfel să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important: sănătatea copiilor dumneavoastră și calitatea educației.


Vă mulțumim pentru susținerea dvs. continuă, deoarece ne străduim să facem ceea ce este mai bine pentru toți elevii și angajații noștri în aceste momente dificile.

În slujba dumneavoastră,
Alexandru Dumbravă
Inspector Scolar General”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri