18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Candidatul PMP la Primăria Săliște acuză PSD de încălcarea legii

Știri din Județ

Virgil Orlandea, candidatul PMP la Primăria Săliște a postat aseară pe Facebook o sesizare privind încălcarea legii la biroul electoral de circumscripție din localitate de reprezentanta PSD. Orlandea a declarat că azi de dimineață va cere oficial schimbarea reprezentantului PSD care îl acuză că a încălcat legea. Redăm mesajul lui Orlandea:

„Oameni buni,

Rar mi-a fost dat să văd atâta amatorism la cei din taberele adverse. Vă voi prezenta în cele ce urmează lucruri deosebit de grave, care arată cât tupeu și câtă neobrăzare au unii oameni și cum acționează în disprețul total al legilor din România.

În Biroul Electoral de Circumscripție Săliște, care trebuie să organizeze alegerile locale din 27 septembrie în condiții de perfectă legalitate, reprezentantul PSD se numește Luminița Popa. Din informațiile noastre, doamna Luminița Popa este soția domnului Ioan Sorin Popa, candidat pe locul 3 din partea PSD la Consiliul Local Săliște. Potrivit Legii 115/2015, art. 25 alin. 2, ”candidatul, soțul, soția, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai birourilor electorale.” Situația de mai sus se numește conflict de interese, iar infracțiunea este pedepsită de Codul Penal. Doamna Luminița Popa nu se oprește, însă, aici, și încalcă și alin. 3 al art. 25 din Legea 115/2015, care spune următoarele: ”în realizarea atribuțiilor ce revin birourilor electorale, membrii acestora exercită o funcție ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă și imparțială a acestei funcții este obligatorie.” Doamna Popa, pe care legea o obligă să fie corectă și imparțială, să vegheze la derularea corectă a campaniei electorale și la numărătoarea voturilor, a devenit activă pe facebook și scrie comentarii pe pagina mea de candidat. Doamna Luminița Popa își dă cu părerea și inventează situații de domeniul absurdului, încercând, astfel, să influențeze procesul electoral. Vă dați seama până unde merge tupeul acestor oameni? Chiar nu mai au pic de rușine! Vor cu orice preț să îl scoată câstigător pe candidatul PNL Horațiu Răcuciu, susținut din umbră și de PSD. Mâine, voi depune la Biroul Electoral de Circumscripție Săliște o sesizare, în care voi solicita înlocuirea urgentă a doamnei Luminița Popa din cadrul biroului cu o persoană care poate să-și îndeplinească atribuțiile cu cinste, corectitudine și imparțialitate.
Ce nu înțeleg Horațiu Răcuciu și echipa lui de campanie este că oamenii s-au săturat. Nu mai vor să audă de încrengăturile și combinațiile specifice, care au devenit un mod de lucru în ultimii 8 ani și sufocă orașul. Oamenii vor o viață normală la ei acasă. Cu o asemenea abordare, prin care încearcă să fenteze regulile sau să intimideze alegătorii, șansele lor să rămână la Primărie scad pe zi ce trece.
Sper că, în al 12-lea ceas, echipele adverse vor înțelege că alegerile ar trebui să fie doar o competiție corectă, în folosul oamenilor!!!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc