5.2 C
Sibiu
marți, 20 februarie, 2024

Angajați infectați cu coronavirus la încă o fabrică din Sibiu

Știri din Județ

DSP SIBIU a demarat de urgență o anchetă epidemiologică după ce la o fabrică din orașul Sibiu au fost depistați pozitiv cu coronavirus 23 de angajați.

Conform surselor neoficiale Sibiu Independent este vorba despre fabrica Jakobs Producție SRL ce își are sediul în orașul Sibiu și este producătoare de articole textile și materii prime.

În urma anchetei au fost identificați 91 de contacți (66 de serviciu și 25 de familie).

Focarul de coronavirus are o rată de atac de 6,74%.

„Vă informăm că în ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei societăți producătoare de articole textile și materii prime, conform raportului anchetei epidemiologice, înaintat de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în prezent a fost identificată evoluția unui focar de infecție, format din 23 persoane testate pozitiv. Focarul a fost identificat în data de 09.09.2020, având o rată de atac de 6,74%.

În urma anchetei au fost identificați un număr total de 91 de contacți, dintre care 66 sunt contacți de serviciu, iar 25 sunt contacți de familie.

În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat în spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinică și paraclinică, s-a dispus carantina la domiciliu a contacților de serviciu și a familiilor acestora. În cadrul societății s-a efectuat dezinfecția și s-a luat legătura cu reprezentanții societății în vederea aplicării unui plan intern de măsuri de limitare a răspândirii infecției, astfel s-a recomandat decalarea programului de lucru, a pauzelor de masă și a încheierii programului de lucru.

De asemenea s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital și efectuarea de investigații.

Direcția de Sănătate Publică va efectua controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de limitare și prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2. ” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri