spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

15 elevi de la Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” din Săliște au lansat volumul „Să iei viața de coarne și să câștigi – Versuri uitate din Marele Război”

Știri din Județ

Publicitate

Ieri , 10 septembrie 2020, începând cu ora 10:00, a avut loc lansarea volumului “Să iei viața de coarne și să câștigi – Versuri uitate din Marele Război “. Evenimentul s-a va desfășura în curtea Școlii de Jos din localitatea Săliște, județul Sibiu.

15 elevi din casele a-IV-a – a-X-a de la Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” din Săliște îndrumați de cadrele didactice au lansat volumul de carte „Să iei viața de coarne și să câștigi – Versuri uitate din Marele Război.”

Tinerii s-au documentat timp de șase luni și au ales cele mai reprezentative doine, cântece și poezii ale românilor ardeleni și bănățeni care au luptat pe fronturile Marelui Război.

Lansarea volumului coordonat de prof. Marius Boromiz a avut loc în curtea liceului în prezența părinților, a cadrelor didactice, a oficialităților locale și județene. Din partea Consiliului Județean Sibiu a participat vicepreședintele Christine Manta-Klemens.

Volumul a fost finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor pentru cultură și dezvoltarea comunității locale în județul Sibiu în anul 2020 care se finanțează din bugetul local al județului Sibiu – Proiecte culturale tip A2 – public.

Aveți tot respectul meu pentru ceea ce ați făcut. Însăși ideea de a face așa ceva, de a vă petrece timpul cu astfel de subiecte mi se pare lăudabilă și un lucru rarisim. Ca să finanțezi un proiect trebuie să aibă o idee bună și să fie scris foarte bine, să aducă toată argumentele pentru ca o comisie să ia hotărârea de a finanța proiectul. Echipa de la această școală a reușit să scrie acest proiect foarte bine și acum mă bucur că îl văd realizat într-o calitate deosebită. Vă felicit și îmi doresc să mai avem ocazia să finanțăm și alte asemenea proiecte. O vom face cu drag și mare bucurie” a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Christine Manta-Klemens.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri