11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Laurențiu Cosmin Balcu, viitorul președinte al Consiliului Județean Sibiu: „Mărginimea a fost uitată de politicienii județului” (PE)

Știri din Județ

Zona Mărginimii Sibiului este una dintre cele mai importante pentru păstrarea tradiţiilor româneşti specifice românilor ardeleni. Din păcate, investiţiile au fost puţine aici şi suntem în situaţia în care Drumul judeţean 106E Cristian – Orlat – Sibiel – Vale – Sălişte – Tilişca – Rod – Poiana Sibiului – Jina este un dezastru.

Treizeci de ani de promisiuni pentru acest drum şi suntem doar în faza de proiect. Este incredibil cât de marginalizaţi au fost aceşti oameni harnici ani la rând din punct de vedere al investiţiilor în infrastructură.

 „Este nevoie urgentă de modernizarea acestui drum şi legarea lui de Transalpina pentru a încuraja turismul în această zonă mirifică. Această legatură exista, însă  este o “aventură” plină de riscuri”, a explicat Laurenţiu Cosmin Balcu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.


‼️Mărginimea Sibiului are nevoie nu doar de turism, ci şi de o Bursă a Oilor, organizată la Sălişte.
Capitala Mărginimii are nevoie de această Bursă pentru proprietarii de ovine din această zonă.


Este inadmisibil ca sibienii din Mărginime să meargă în Argeş sau în alte zone pentru o Bursă a Oilor, când este cunoscut întregii ţări şi a Europei că aici este capitala oieritului.


Producătorii din zona Mărginimii au nevoie de promovare naţională şi mai ales internaţională pentru a putea încheia contracte şi a creşte producţia actuală de ovine şi produse conexe. „Consiliul Judeţean va deschide uşile acordurilor internaţionale pentru vânzarea de ovine ale sibienilor din Mărginime.


Avem proiecte şi deja investitori internaţionali interesaţi de această piaţă şi crearea unei Burse a Oilor la Sălişte, o bursă nu doar naţională, ci internaţională„, a declarat Laurenţiu Cosmin Balcu, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă transmis de Partidul ALDE Sibiu plătit și emis prim mandatar financiar cod AEP 21200063 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri