5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Ministrul Culturii şi Vicepremierul Raluca Turcan în vizită la Muzeul Brukenthal

Știri din Județ

Raluca Turcan, vicepremier, a vizitat alături de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu sâmbătă. Cei doi au discutat cu muzeografii, cercetătorii și restauratorii despre ce este necesar pentru revigorarea activității culturale din România.

„Numai investițiile susținute în infrastructura culturală ne vor permite ca stat să ne dezvoltăm identitatea culturală. Avem nevoie de laboratoare moderne, de spații expoziționale moderne, de săli de spectacole moderne care vor permite apoi actorilor culturali să își dezvolte propriile proiecte. Acestor investiții le trebuie adăugate programe concrete de dezvoltare a proiectelor și a cercetării românești” a declarat Raluca Turcan.

Anul viitor se împlinesc 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal. Cei doi oficialii au promis sprijin pentru proiectele culturale.

„În momentul de faţă, Muzeul Brukenthal are 127 de posturi în organigramă, din care doar 107 sunt ocupate. Există şi o problemă de specialişti în zona muzeală din România şi din cauza discrepanţelor salariale dintre muzee şi biblioteci şi în zona artei spectacolului, o altă preocupare a mea. În acest moment avem în vedere câteva variante şi cea mai eficientă, rapidă şi plauzibilă mi se pare accesarea de proiecte prin Unitatea de Management a Proiectului. Vom încerca discuţii la care să punem la masă, atât Unitatea de Management a Proiectului, cât şi conducerea Muzeului Brukenthal, pentru a implementa astfel de proiecte aici, pentru că e un patrimoniu uriaş şi doar urgentând lucrurile, ne vom putea apropia de finalizarea clasării patrimoniului de aici”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

o
o
o
o
o
o
o
o
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri