6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Balcu Laurenţiu Cosmin, candidatul ALDE la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu: Există o diferenţă majoră în ritmul de dezvoltare între oraşul Sibiu şi restul judeţului! (PE)

Știri din Județ

Balcu Laurenţiu Cosmin, candidatul ALDE la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu a transmis următoarele:

Împreună cu Echipa de consilieri judeţeni -ALDE am elaborat deja mai multe proiecte pentru judeţul Sibiu, care pot fi implementate din fonduri judeţene, guvernamentale şi europene.
Pe baza experienţei mele de două decenii la ISU Sibiu, alături de colegii mei din ALDE cu experienţă în diferite domenii am elaborat programe concrete pentru zonele judeţului, dar şi pentru domenii de interes general.
Vă vom prezenta câteva dintre acestea, alcătuite cu sprijinul direct al cetăţenilor judeţului.

Satul românesc va deveni prioritatea nr. 1 a judeţului. Multe sate din judeţul Sibiu arată ca în 1989. Investiţiile primăriilor aici lipsesc cu desăvârşire. Alte sate sunt părăsite sau în curs de a rămâne pustii, cu doar 2-3 bătrâni rămaşi. Avem deja un program care prevede seturi de măsuri pentru relocarea tinerilor familii în mediul rural  şi dezvoltarea de mici afaceri, în general agricole sau de creşterea animalelor. Programul de subvenţii al APIA trebuie completat cu măsuri la nivelul judeţului.


Frumoasa Vale a Hârtibaciului are un potenţial uriaş, dar a fost uitată! Am gândit un program de redresare economică pentru Valea Hârtibaciului. Printre măsuri se numără atragerea de fonduri pentru refacerea urgentă a liniei de cale ferată Mocăniţa, dar şi colaborare cu Primăria Agnita pentru atragerea de investitori în zonă și creearea de facilități de producţie, care vor crea locuri de muncă. O măsură importantă va fi promovarea turismului în zonă.


Ocna Sibiului şi Miercurea Sibiului pot renaşte. ALDE are la Ocna Sibiului o echipă puternică condusă de Daniela Buta, alături de o echipă de consilieri locali cu reale șanse. Daniela Buta are pregătite mai multe proiecte în beneficiul cetățenilor din Ocna Sibiului, care vor fi implementate în momentul când va ajunge primar al orașului


Rău Dan a format o echipă valoroasă, având proiecte concrete pentru Miercurea Sibiului. După trei mandate de consilier local și peste 30 de ani de experiență în domeniul educației, Rău Dan este pregătit să conducă orașul Miercurea Sibiului din postul de primar.


Cisnădia a fost marginalizată de autorităţile judeţene, deşi se află la o distanţă mică faţă de Sibiu, oraşul are nevoie de implementarea zonei metropolitane. Alături de Johann Krech, candidatul nostru la funcţia de primar al oraşului Cisnădie, care are o vastă experiență în administrație, am găsit împreună soluţii care trebuie puse urgent în aplicare.


Şeica Mare are şansa să se dezvolte sub conducerea viitorului primar ALDE, Micu Aurel, care consideră că cetăţenii din Şeica Mare merită condiţii decente de viaţă: apă curentă,canal si conectarea acestora la sistemul județean, drumuri asfaltate, servicii sociale, servicii medicale de calitate.


Tălmaciu are şansa unei creşteri economice alături de Zaharie Dorian, care doreşte să implementeze strategii noi pentru atragerea investitorilor, fondurilor şi simplificarea birocraţiei. Iar noi îi vom sprijini de la Consiliul Judeţean în aceste demersuri


Zona Mărginimii Sibiului este una dintre cele mai importante pentru păstrarea tradiţiilor româneşti specifice românilor ardeleni. Din păcate, investiţiile au fost puţine aici şi suntem în situaţia în care Drumul judeţean 106E Cristian – Orlat – Sibiel – Vale – Sălişte – Tilişca – Rod – Poiana Sibiului – Jina este un dezastru. Treizeci de ani de promisiuni pentru acest drum şi suntem doar în faza de proiect. Este incredibil cât de marginalizaţi au fost aceşti oameni harnici ani la rând, din punct de vedere al investiţiilor în infrastructură. Consider că este nevoie urgentă de modernizarea acestui drum şi legarea lui de Transalpina pentru a încuraja turismul în această zonă mirifică. Mărginimea Sibiului are nevoie nu doar de turism, ci şi de o Bursă a Oilor, organizată la Sălişte. Capitala Mărginimii are nevoie de această Bursă pentru proprietarii de ovine din această zonă. Este inadmisibil ca sibienii din Mărginime să meargă în Argeş sau în alte zone pentru o Bursă a Oilor, când este cunoscut întregii ţări şi a Europei, că aici este capitala oieritului

ALDE aduce schimbarea şi în Nordul judeţului prin programe de transparenţă a cheltuirii banului public, lucrări de infrastructură şi atragerea de fonduri. Roth Kristian-Otto, candidatul ALDE pentru Primăria Laslea, alături de Mateş Mihai Cătălin, candidatul ALDE la Dumbrăveni aduc acest suflu nou în politică. Alături de George Petrescu la Mediaş, ei pot aduce schimbarea mult dorită pentru zona de nord prin creşterea locurilor de muncă în zonă.


Sănătatea sibienilor este o prioritate. Printre proiectele propuse se regăsesc investiţii nu doar în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, ci şi un amplu program de modernizare a spitalelor orăşeneşti şi de dotare a dispensarelor comunale. Alături de dr. Dendrinos Diana, Rus Remus şi alţi viitori consilieri judeţeni ALDE s-au identificat şi alte nevoi ale sectorului medical judeţean. Printre priorităţi se mai numără şi crearea de substaţii de ambulanţă și subunitați ISU/SMURD, pentru intervenţii mai rapide în judeţ.


Un alt punct important ridicat de cetăţenii din multe zone ale judeţului este cel al tăierilor ilegale de păduri. Aici măsurile trebuie luate în colaborare cu alte instituţii. Am promis oamenilor că nu voi tolera continuarea abuzurilor cu gir politic în defrişarea pădurilor!


Investiţii în sport în tot judeţul, deoarece stăm foarte prost la acest capitol.Va fi nevoie de săli de sport, terenuri amenajate şi fonduri alocate special pe Agenda Sportivă pentru cluburile sportive de juniori. Prin investiţii ca aceastea dăm o şansă ca, în viitor, şi la Sibiu să apară o Simona Halep sau un Gheorghe Hagi.

Un necesar pentru Sibiu ar fi o sală multiculturală, unde să se desfășoare spectacole din cadrul FITS/ Astra Film Festival/ Jazz Festival/ alte Festivaluri care sunt atât de necesare pentru toate vârstele.

Parcuri de joacă și agrement în toate localitățile  județului în așa fel încât copiii să se bucure de copilărie.

‼️Pentru realizarea acestora, avem nevoie de încrederea dumneavoastră prin acordarea votului în 27 septembrie.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit și emis de partidul ALDE Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 21200063 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri