Horaţiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu: “Trebuie construit de urgenţă un nou cămin de bătrâni şi centre de zi pentru vârstnicii Sibiului” (PE)

Horaţiu Marin, candidatul ALDE pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, a transmis către mass-media următoarele:

În urma discuțiilor purtate cu sibienii în ultimele luni, o idee cu care sunt perfect de acord a fost adesea amintită: nevoia ca Primăria Sibiu să construiască încă un cămin de bătrâni şi câteva centre de zi pentru aceştia.
Persoanele în vârstă din oraş reprezintă o pondere foarte mare a populaţiei. Adesea însă, ei se simt singuri şi nu au nici măcar cu cine comunica.


Centrele de zi zonale ar putea fi un element de legătură pentru vârstnici şi un spaţiu de socializare. Aceste centre pot fi realizate în parteneriat cu ONG-uri. De asemenea, o altă doleanţă a sibienilor o reprezintă locurile insuficiente din căminele de bătrâni din oraş. Sunt mai multe cămine private în Sibiu şi împrejurimi, dar acestea sunt foarte scumpe şi multe familii nu îşi permit să plătească taxele percepute acolo.

Soluţia ar fi ca Primăria să dezvolte un nou cămin de bătrâni cu taxe mai mici.
Sunt hotărât să mă implic în această problemă. Bunicii şi părinţii noştri merită respectul nostru, al întregii comunităţi“, a declarat Horatiu Marin, candidat ALDE la Primăria Sibiu


ALDE va propune în primele şedinţe de Consiliu Local identificarea de spaţii pentru centrele de zi zonale pentru persoane vârstnice şi implementarea acestora cu rapiditate.
 Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sibiu va fi direct implicat.


O altă măsură va fi mărirea capacităţii serviciului de asistenţă la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Primăriei şi prin dezvoltarea de parteneriate cu ONGuri de profil, finanţate de la bugetul local pentru aceste activităţi.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit și emis de partidul ALDE Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 21200063 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *