spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

OPINIE: Eu cu cine votez? (V)

Știri din Județ

Publicitate

Am ajuns la ultimul episod al opiniilor despre candidaţii la alegerile locale din judeţul Sibiu.

Şelimbăr este deja de mărimea unui oraş, dar tot la statut de comună. Primarul Marius Grecu după PSD a devenit independent şi acum PNList. Asta a nemulţumit foşii PNLişti din comună, Botezatu şi Tămâian jr. care au plecat la PMP. Grecu are încă dosarul penal deschis la DNA, dar cumva acest dosar de 5 ani s-a blocat la procurori. Botezatu este mare dezvoltator imobiliar ca şi alţi actuali consilieri locali. Tămâian este cu condamnare penală în primă instanţă pentru lovire. Doamna de la USR îi numără nepotismele primarului Grecu, dar uită când dădea cu băţul prin instituţie şi trata de sus cetăţenii.

La Cisnădie e război, Ioane (ca să prafrazez melodia lui Alexandru Andrieş care se potriveşte situaţiei de aici). Doamne fereşte să scrii ca ziarist ceva de bine de primarul Huja că rahatul de la Orlat ţi se toarnă pe Facebook de armata USR. Parcă îi şi văd spumegând acum şi cu aburi cum le ies pe urechi, ca în desene animate. Şeful lor, Barna, cică sibian, spunea de Cisnădie că e comună. Se vede că a stat prea mult prin Bucureşti. Velţan Rodica putea fi un bun candidat, dar i-au apărut dosarele penale ale soţului, care aruncă o mare umbră pe „fără penali în politică”.

Sibiul este oraşul cel mai disputat la aceste alegeri. Între FDGR şi PNL. Restul vor şi ei o felie din consiliul local şi o vor avea. Unii mai mare, alţii mai mică, alţii data viitoare! Pentru mulţi a părut ireal atacul indirect la Astrid Fodor în ultimele luni. Apoi şi nişte împunsături directe. A venit rapid şi reverul actualului primar care a pus pe masă multe proiecte cu finanţare asigurată şi detalii tehnice clare. Am zis! Vorba aceea. Şi s-a văzut în sondaj cum Adrian Bibu a picat în sondaj, ca MIG-urile pe câmpiile patriei. Problema este că dacă partidul scoate un scor mult mai bun la Consiliul Local, decât candidatul perdant Bibu, oare nu va urma execuţia internă politică a acestuia?

Am lăsat la urmă Consiliul Judeţean. Anul acesta se votează iar direct preşedintele şi separat consilierii. Daniela Cîmpean (PNL) se bazează pe primarii şi viitorii primari din judeţ. Tischer (FDGR) speră să reînvie tandemul Bottesch – Iohannis, dar pe varianta Tischer – Fodor. Trif de la PSD este în cădere liberă de la europarlamentare încoace, dar doar el nu vede. Şi cei din jur nu îi spun nimic, deşi trage tot partidul în jos după el. ALDE a mizat pe imaginea fostului şef ISU, Cosmin Balcu, iar PRO România a venit cu un tânăr politician, Petru Florea. A, mai candidează şi de la USR Adrian Echert, dar el încă numără drujbele tatălui, prietenii ştiu de ce.

Am încercat în cele 5 opinii publicat săptămâna aceasta o trecere în revistă rapidă a unor candidaţi din tot judeţul. Decizia aparţine alegătorilor. Aşa că îmi permit să scriu şi despre ei, alegătorii. Dragă alegătorule, ai datoria să votezi DOAR dacă ai citit programele propuse de candidaţi şi ai înţeles. Dacă vrei să votezi după cum arată în poză, după religie, gen sau cum sună numele candidatului, mai bine stai acasă. Ne faci un serviciu enorm locuitorilor judeţului şi comunităţii tale. Iar dacă primarul sau vreun candidat de prin comună îţi oferă bani să pozezi buletinul de vot şi accepţi, înseamnă că eşti prost şi mai bine stai acasă. Democraţia se bazează pe un vot ÎNŢELES de către alegător, nu un vot emoţional sau cumpărat cu bere, mici sau bani. În 27 septembrie decidem cine şi cum ne va conduce pentru următorii patru ani, aşa că să o facem informat şi responsabil!

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri