8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Marc-Andrea Huesler, noul campion de la Sibiu Open

Știri din Județ

Trofeul Sibiu Open 2020 va merge anul acesta în Elveția. Favorit 3 la câștigarea competiției la debutul partidelor de pe tabloul principal de simplu, Marc-Andrea Huesler a câștigat finala disputată ieri pe terenul central de la Tenis Club Pamira.



Finala dintre cei doi a început sub semnul unui echilibru aproape perfect. În game-ul 4, Huesler face primul break al setului. Argentinianul face însă rebreak-ul în game-ul imediat urmăator. Cel mai spectaculos game al primului set se petrece la 6-5 pentru Huesler, pe serviciul lui Etcheverry. Argentinianul câștigă primele 3 mingi dar de la 40-0 elvețianul schimbă strategia și urcă la fileu pentru 4 mingi consecutive și ajunge la minge de set, dar lovește fileul. Etcheverry trece în avantaj cu un as însă nu reușește nici el să închidă game-ul și să trimită setul la tiebreak. Cei doi se succed la avantaj încă de două ori până când Etcheverry trimite un serviciu 2 mai slab, returnat fulgerător de Huesler iar primul set se încheie cu 75 după o oră și 6 minute de joc. Setul secund se desfășoară diametral opus. Elvețianul își câștigă serviciul, face break în game-ul următor, domină la zero game-ul 3 și de acolo adversarul cedează iar setul se încheie cu un sec 60, în mai puțin de 30 de minute. Pentru Marc-Andrea Huesler, Sibiu Open este al doilea turneu ATP Challenger câștigat, iar de luni va înregistra cea mai bună clasare a sa în circuitul de tenis profesionist.

În turneul de dublu, marea finală a adus față în față cuplul mexicano-american Hach-Verdugo/Galloway și perechea formată din americanul Hunter Reese și polonezul Jan Zielinski. Deși primii au început bine partida, viitorii campioni au tratat meciul cu calm și cumpătare. Au reușit break-ul la mijlocul primului set și au închis la 64 iar în setul secund au câștigat de două ori pe serviciul adversarilor și s-au încoronat campioni la Sibiu Open cu 62 în setul final.

Pentru echipa Tenis Club Pamira, organizarea acestui turneu a fost cea mai mare provocare de până acum. Am trecut cu toții, organizatori și jucători, prin trei testări Covid, toate încheiate cu succes, am implementat măsuri de siguranță fără precedent pentru o competiție sportivă din România și ne bucurăm că am reușit să livrăm o organizare de top pentru acest eveniment emblematic pentru Sibiu. Felicitările noastre câștigătorilor, a fost un turneu excelent”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.



Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.



După tragerea la sorți, elvețianul a nimerit pe jumătatea superioară a tabloului competiției de simplu. În primul tur, Huesler l-a depășit în două seturi pe Lucas Miedler, în turul secund a trecut de spaniolul Roberto Ortega-Olmedo, în sferturi de croatul Borna Gojo iar în semifinale de Carlos Gomez Herrera, după un meci ce a durat aproape 3 ore, încheiat cu scorul de 64 57 64. În finală, Huesler l-a întâlnit pe argentinianul Tomas Etcheverry, plecat din jumătatea inferioară a tabloului. Acesta a trecut în primul tur de favoritul 2, francezul Quentin Halys, în turul secund de Juan Manuel Cerundolo, în sferturi de brazilianul Rodrigues Alves iar în semifinale de favoritul 4, argentinianul Francisco Cerundolo.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri