22.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Controale efectuate de inspectorii de muncă în activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor, panificaţie şi construcţii

Știri din Județ

În perioadă 26.09-02.10.2020, I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 47 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul cărora au fost identificate o serie de neconformităţi constând în: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neplata drepturilor salariale, neiniţierea negocierii colective, neasigurarea utilizării echipamentului individual de protecţie, netransmiterea notificării privind substanţele chimice, evaluarea riscurilor incompletă etc.


Abaterile de la prevederile legale au fost sancţionate cu o amendă în valoare de 160.000 lei pentru 8 persoane identificate ca prestând munca nedeclarată şi 27 de avertismente.
6 dintre aceste controale au fost efectuate noaptea iar 10 în zilele de sâmbătă şi duminică.


Verificarea modului în care se respectă măsurile de prevenire referitoare la riscurile de contaminare cu virusul SARS-COV-2 au evidenţiat neefectuarea de către unii angajatori a triajului epidemiologic şi a informării angajaţilor, deficienţe ce au fost sancţionate cu o amendă în cuantum de 1.000 lei şi 2 avertismente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri