29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

BASCHET: Memorialul Tordai, focar COVID?

Știri din Județ

Trei din cele patru echipe participante la turneul de bschet Memorialul Tordai de la Sibiu: CSO Voluntari, CSU Sibiu şi U-BT Cluj au anunţat că au cazuri pozitive de coronavirus în loturi. Informaţia a apărut astăzi pe paginile acestora de Facebook. Turneul a avut loc la Sibiu în Sala Transilvania, condusă de Adrian Bibu. Acesta a fost primul turneu de baschet organizat în România în ultimele 7 luni şi a respectat, potrivit organizatorilor, toate măsurile impuse de pandemie.

Totuşi astăzi echipele din Voluntari şi Cluj Napoca au anunţat că 9, respectiv 8 membrii ai loturilor prezente la Sibiu în 7-8 octombrie au fost depistaţi pozitiv la COVID. Aceştia au precizat că anterior acestui turneu au făcut alte testări şi toţi componenţii erau negativi la coronavirus. Şi cei de la BC CSU Sibiu au confirmat, pe surse, două testări pozitive COVID până acum.

Publicitate

„Situația noastră reprezintă un semnal de alarmă cât se poate de clar cu privire la strictețea și transparența cu care competițiile trebuie organizate și desfășurate. Măsurile și prevederile legislative trebuie respectate întocmai și toată lumea trebuie să le trateze cu maximă responsabilitate. Din păcate, așa cum am comunicat în această dimineață Federatia Romana de Baschet, am observat cu mare dezamăgire și frustrare că unii dintre partenerii noștri de competiție nu au arătat nici grijă, nici transparență, nici respect față de reguli și de oameni. Sperăm că în aceste momente dificile, toată lumea să aibă maturitatea și tăria de a-și asuma greșelile și de a învăța din ele prin calea cea mai grea. În situația actuală, ”scurtăturile”, trecerea cu vederea și omiterea adevărului nu pot fi justificate în fața sportului, a fanilor, a partenerilor și, mai ales, a familiilor tuturor celor implicați în fenomen” au transmit cei de la CSO Voluntari, care au fost şi câştigătorii turneului. Ei nu au indicat exact cine a încălcat regulile la turneu.

Trebuie precizat că turneul a fost fără spectatori, fiind transmis online.

Foto: CSO Voluntari pagina oficială de Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș