10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

SĂLIȘTE: Zeci de credincioși au participat la slujba de resfinţire a locaşului de cult

Știri din Județ

Credincioşii din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, au participat în Duminica a 20-a după Rusalii, la resfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, „Biserica din Brata” cum este cunoscut locaşul de cult din capitala culturală a Mărginimii Sibiului.

La slujba religioasă au fost prezenţi preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean şi primarul oraşului Sălişte, Horaţiu Răcuciu, dar şi alţi oaspeţi.



Slujba de resfinţire a locaşului de cult şi de sfinţire a picturii a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care au făcut parte protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian, preoţii de la bisericile din oraşul Sălişte, precum şi alţi slujitori ai sfintelor altare. Ierarhul a târnosit locaşul cu Sfântul şi Marele Mir, l-a stropit cu apă sfinţită, iar la interior a săvârşit rânduiala de sfinţire şi înveşmântare a Sfintei Mese şi a sfinţit pictura.




După slujba de sfinţire a urmat Sfânta Liturghie, oficiată pe un podium amenajat în curtea locaşului de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de corurile reunite ale bisericilor din Sălişte. Credincioşii prezenţi au respectat măsurile impuse în această perioadă pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus şi au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar resfinţit.

Vezi AICI știrea completă

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri