spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Un șofer sibian băut s-a autodenunțat printr-un apel la 112

Știri din Județ

Publicitate

Un sibian “supărat” pe permisul său de conducere s-a autodenunțat printr-un apel la 112 și a comunicat faptul că a consumat băuturi alcoolice iar apoi s-a urcat la volan.

Polițiștii rutieri s-au deplasat la adresa indicată de bărbat pentru cercetări suplimentare însă sibianul cinstit nu a mai avut răbdare și s-a urcat din nou la volan și a condus, tot sub influența băuturilor alcoolice, până la sediul Biroului Rutier Sibiu. Fie dorea suspendarea permisului, fie acesta știa că nu poate rezista tentației de a consuma alcool la volan, fiind conștient că poate provoca un accident.

Polițiștii rutieri, “muți” de uimire, l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 11:40, prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezența unui echipaj de poliție rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.


Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuința bărbatului, însă acesta nu se afla acasă. În schimb, prin Dispeceratul I.P.J. Sibiu, echipajul a fost direcționat spre sediul Biroului Rutier, în fața căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea.


Bărbatul emana un miros puternic de alcool, testarea sa alcoolscopică rezultând într-o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Ulterior, sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.
La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.”
a declarat Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

În perioada 16 – 18 octombrie, polițiștii sibieni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 28 de permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare și au aplicat 631 de sancțiuni contravenționale în valoare de 109.000 de lei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 15:30, în Cisnădie, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Piața Nouă de către un localnic în vârstă de 41 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Mai mult decât atât, testarea șoferului cu aparatul etilotest a rezultat într-o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 octombrie, în jurul orei 11:00, pe DN 1, în afara localității Scoreiu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au depistat un gălățean în vârstă de 46 de ani în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat sau neînregistrat.

În aceeași zi, tot pe DN 1, de această dată în Apoldu de Sus, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au depistat un localnic în vârstă de 18 ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?