Screen Shot at

FOCAR COVID la secția de Hematologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

Conform ultimelor date primite de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secției de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecție: 10 cazuri pozitive din rândul pacienților și 4 membrii ai personalului medical.

Publicitate
itpadi

Din cauza focarului COVID apărut, s-a efectuat o dezinfecție terminală în cadrul secției de Hematologie, dar și un triaj epidemiologic mult mai riguros la intrarea în tură.

„În urma datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secției de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecție care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienților și 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmați pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienți pozitivi. Restul pacienți pozitivi au făcut parte din contacții primilor 5 pacienți pozitivi. În ceea ce privește măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecție terminală în cadrul secției de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale și s-a pus în aplicare și pentru personalul secției, procedurile planului de prevenirea a infecțiilor COVID-19 din SCJU Sibiu și purtarea EPP complet în toate spațiile în care se află pacienți non Covid. (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuși și halat de supra protecție).” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *