12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Un medieșean s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Știri din Județ

Un bărbat s-a ales cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce a mers personal după rezultatul COVID, la o clinică privată din Mediaș.

Acesta a fost anunțat telefonic de faptul că rezultatul testului COVID este pozitiv și să aștepte instrucțiuni de la DSP.

Însă bărbatul a decis să meargă personal la clinică după fișa cu rezultate, punând în pericol atât angajații unității medicale cât și pe alte persoane cu care ar fi putut intra în contact.

În data de 20.10.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 Cod pen..

În fapt, s-a reținut că la data de 19.10.2020, în jurul orei 730- 800, o persoană de sex masculin s-a prezentat la sediul clinicii Medlife Mediaș pentru a-și ridica rezultatul testului COVID-19 deși fusese anterior informat că testul este confirmat pozitiv, punând în pericol sănătatea persoanelor aflate în interiorul clinicii.
În cauză a fost începută urmărirea penală in rem prin ordonanța din 20.10.2020 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 Cod pen., dosarul fiind în curs de cercetare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” a declarat Prim procurorul Ion Veştemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri