spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Lipsa paturilor ATI face prima victimă

Știri din Județ

Publicitate

Lipsa paturilor ATI face prima victimă la Mediaș. Un bărbat de 65 de ani a decedat în urma complicațiilor avute din cauza virusului COVID-19.

Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș, în stare gravă. Doctorii i-au recoltat probe în vederea testării COVID și l-au internat, starea lui agravându-se treptat. Bărbatul nu a putut fi internat în secția ATI Mediaș deoarece aceasta se află în amenajare. Astfel s-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției și s-a cerut un loc ATI în alte spitale din țară însă paturile ATI sunt extrem de puține și nu fac față numărului mare de pacienți infectați cu coronavirus.

În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat.

În data de 21 octombrie a.c un bărbat în vârstă de 65 ani, cunoscut cu multiple comorbidități, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș,în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănatoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu CNCCI în vederea solicitării unui loc pe secția ATI. Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare.
Între timp, ținând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă.
În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat.
Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată. „ a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

Foto: Getty Images

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor