19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Probleme de conectare online la ULBS

Știri din Județ

Mai mulți studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu ne-au sesizat că există probleme de conectare online la cursuri. Am rugat conducerea ULBS să ne dea un răspuns oficial pe această temă:

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un parteneriat cu Google de peste 5 ani de zile, universitatea beneficiind, printre altele, si de accesul la platforma G Suite for Education. In momentul declanșării pandemiei, Google a adaugat (gratuit) in aceasta platforma încă doua facilități si anume posibilitatea de a avea meet-uri cu pana la 250 de participanti si respectiv posibilitatea de înregistrare a acestor întâlniri (video + text/chat). Aceste facilități au fost disponibile gratuit, inițial pana la data de 30 septembrie 2020, după care s-a prorogat termenul până in finalul acestei luni.

Pentru a putea desfaura in continuare activitaatiile on-line in conditii optime, Universitatea a contactat compania Google, in vederea achiziționării platformei G Suite Enterprise for Education https://edu.google.com/products/gsuite-for-education/enterprise/?modal_active=none care dispune de mai multe facilitati, printre care si cele doua mentionate anterior si oferite in mod gratuit de catre Google pana acum tuturor celor care detin platforma G Suite for Education.


Achiziția a trebuit derulata conform normelor legale in vigoare prin platforma SEAP, iar saptamana trecuta a fost deja semnat contractul cu cei de la Google, joi in data de 15.10.2020 fiind încărcate pe platforma Google TOATE documentele si informațiile necesare pentru a activa noua platforma. Datorită unui număr foarte mare de cereri (aproape 2 miliarde de utilizatori din informațiile primite de la Google) la nivel mondial, de migrare de pe G Suite for Education pe G Suite Enterprise for Education, aceasta etapa de activare este puțin prelungite / in intarziere, astfel ca daca in mod normal ‪in 2 zile‬ era realizata activarea, acum, aceasta activare durează ‪intre 7-10‬ zile.


Sperăm că, cel tarziu luni, activarea sa fie realizată astfel încât să putem reveni cât de cât la o normalitate în ceea ce privește predarea on-line.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc