10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

28 de șoferi sibieni “au căzut în cascada” polițiștilor rutieri

Știri din Județ

Ieri, 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au acționat, pe DN 14, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem cascadă, în colaborare cu polițiști rutieri din județele limitrofe, respectiv Mureș, Brașov și Harghita.

Activitățile desfășurate au vizat, totodată, verificarea legalității efectuării transportului de persoane, dar și a modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.

În acțiune au fost angrenați și polițiștii rutieri din cadrul Politiei Municipiului Medias și Poliției Orașului Copsa Mică.

Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

In cadrul acțiunii, au fost constatate 28 de abateri la regimul rutier, fiind depistați 21 de conducători de vehicule care nu au respectat regimul legal de viteză, dintre aceștia 9 au ramas fără permis de conducere pentru o perioada de 90 de zile.

Totodata, cu ocazia verificărilor a fost depistat și un conducator de autovehicul aflat sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În total au fost retinute 11 permise de conducere, valoare contravențiilor depășind 26.000 lei.

În continuare, polițiștii vor acționa zilnic, pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier și reducerii numărului şi consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș