6.2 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Sunete noi și un cvintet de alamă în Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”

Știri din Județ




Sunete noi vor putea fi ascultate într-un concert inedit cu formația Tromba Felix, unul dintre puținele cvintete de alamă din țară, ce va fi transmis live din Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu, pe 15 noiembrie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook a Stagiunii Camerale „Florescu-Fernandez & Friends”.

Makcim Fernandez Samodaiev, co-fondator al Stagiunii Camerale „Florescu – Fernandez & Friends”: „Invităm publicul să asculte un concert neobișnuit, care ne deschide spre noi referințe în domeniul muzicii clasice și prin care avem ocazia să ieșim din lumea noastră cunoscută. Recitalurile axate exclusiv pe instrumente de suflat sunt o noutate pentru stagiunea noastră, dar și o raritate pentru publicul cameral din întreaga țară. Ne bucurăm foarte mult să dăm curs propunerii muzicienilor de la Filarmonica de Stat Sibiu, prin intermediul trombonistului Ion Palagniuc, și să oferim acest concert în transmisiune directă.”

Concertul va fi susținut de muzicienii Sándor Medve (trompetă), Dumitru Trocin (trompetă), Alin Ștefan Roman (corn), Ion Palagniuc (trombon), Gheorghe Simion Ianța (tubă) și parcurge o varietate de lucrări din perioada barocă și până în cea clasică (Samuel Scheidt, Johann Pachelbel, Tomaso Albioni, Johann S. Bach, Georg F. Handel, Wolfgang A. Mozart, Ludwig van Beethoven), fiind completat și cu scurte piese de divertisment (Julius Fucik, Beatles, Lew Pollack, Sonny Kompanek, Henry Mancini, Astor Piazzolla, Richard Rogers, Luis Armstrong, Luckyth Roberts).

Recitalul face parte din seria „Odae cum harmoniis”, un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.



*****
Pasiunea pentru muzică stă la baza Stagiunii Camerale „Florescu – Fernandez & Friends”, un proiect independent și unic în Sibiu, cu concerte „full house” în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la inițiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) și a pianistei Monica Florescu (România), stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător și avid de muzică clasică, stagiunea camerală „Florescu – Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice. Din ianuarie 2020, Stagiunea Camerală „Florescu – Fernandez & Friends” ajunge inclusiv la București.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare