spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

„Psalmii” de Radu Vancu, desemnată Cartea anului 2019 în România

Știri din Județ

Publicitate

Poetul, prozatorul și eseistul Radu Vancu a fost marele câștigător al Galei Asociațiilor Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER), care s-a desfășurat online, la finalul săptămânii trecute. Volumul Psalmii, apărută la editura Max Blecher a fost desemnată Cartea anului 2019 în România.

Radu Vancu s-a născut în Sibiu și are 42 de ani. Este poet, prozator, eseist traducător român și predă la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

De asemenea, este redactor-șef al revistei „Transilvania” și membru în redacția „Poesis internațional”. Organizator al festivalului „Poets in Transylvania”, a publicat șapte volume de poezie, antologate în Cantosuri domestice (2016). De asemenea, este autorul a șase cărți de critică, eseuri și publicistică, al unui jurnal, Zodia Cancerului. Jurnal 2012-2015 (2017) și al romanului Transparența (2018). La Casa de Editură Max Blecher a mai publicat Frânghia înflorită (2012) și 4 A.M. Cantosuri domestice (2015), potrivit ulbsibiu.ro

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului