5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Klaus Iohannis: Obiectivul principal e sănătatea oamenilor (PE)

Știri din Județ

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri apel la români să respecte regulile impuse de guvern. Totodată, el a precizat că măsurile luate în octombrie sunt eficiente, înregistrându-se o plafonare a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus. 

Președintele a făcut un apel la responsabilitate. ”E o perioadă extrem de complicată și zilnic apar noi provocări. Până acum am făcut față acestor provocări și intenționez să facem față și în continuare”, a spus președintele în cadrul unei videoconferințe pe care a avut-o cu prefecții. ”Este evident cel mai important lucru să luăm măsurile care se impun pentru a îngrădi răspândirea pandemiei. Pe primul loc pentru noi toți e sănătatea românilor. Însă pentru asta e nevoie de măsuri care vin din două zone: prima zonă e zona de protecție. Sunt măsuri care au fost luate din fericire de câtva timp de Guvernul PNL. Al doilea pachet mare de măsuri se referă la mobilitate. Trebuie să luăm măsurile adecvate, care se impun la momentul respectiv pentru a reduce mobilitatea”, a explicat președintele.

Avem primele confirmări că măsurile care s-au luat au dat rezultate

Referitor la situația epidemiologică, Președintele Iohannis a precizat că în ultimele două săptămâni se observă o plafonare a numărului de cazuri zilnice, dar că plafonarea la zece mii de cazuri e mult prea sus. ”Deja măsurile luate de Guvern acum câteva săptămâni, care au dus la dezbateri de tot felul, deja dau primele rezultate. Cu siguranță ați observat că acum 3-4 săptămâni numărul de cazuri creștea foarte mult. Acum suntem deja în a treia săptămână când numărul maxim e de 10.000 și multe zile când numărul e sensibil sub 10.000. Avem primele confirmări că măsurile care s-au luat au dat rezultate. Știm cu toții că evoluția pandemiei e diferită. Acolo unde au fost multe cazuri noi s-au luat măsuri mai bune. Avem localități care au fost trecute în regim de carantină, altă măsură n-a mai dat rezultate. Noul set de măsuri luate în plan național sunt bine gândite, sunt măsurile corecte și sunt măsuri de la care așteptăm rezultate în maxim două-trei săptămâni”, a mai spus președintele.

Obiectivul principal e sănătatea oamenilor. Vă doresc să aveți o colaborare strânsă în plan local cu responsabilii din Guvern. Dacă facem lucrurile ca lumea, așa cum trebuie, vom reuși pentru români să îngrădim răspândirea acestei pandemii” – Președintele Klaus Iohannis.

Raluca Turcan: Știu că sibienii vor înțelege necesitatea carantinei

Vicepremierul Raluca Turcan susține că decizia de a carantina Sibiul, Șelimbărul, Cisnădia și Tălmaciu a fost o măsură la baza căreia au stat opiniile specialiștilor. ”Este o soluție universal valabilă, practicată de la Sibiu până la Berlin, Viena, Paris sau Madrid, în așteptarea vaccinului. Știu că sibienii vor înțelege necesitatea carantinei. Știu, de asemenea, că numărul mare de cazuri înregistrate la Sibiu va da ocazia unora de a se da în spectacol și de a încerca să spună acum ce era bine și ce a fost rău și cum, viteji, ar fi luat ei măsuri mulțumită cărora astăzi puteam face concerte pe stadioane. Pentru ei, o carantină instituită acum trei săptămâni era la fel de greșită ca cea de acum fiindcă nu măsurile noastre îi preocupă, ci câștigul pe care-l pot avea criticându-le”, a spus Raluca Turcan.

”Sibienii au construit o comunitate puternică și au reușit, nu o dată, să treacă peste greutăți”

Raluca Turcan a făcut un apel la sibieni să respecte normele de siguranță sanitară și să fie atenți la persoanele vulnerabile. ”Vom reuși doar dacă acționăm responsabil, împreună, cetățeni, autorități, politicieni! Apelul meu către sibieni este acela de a nu renunța la mască sub nicio formă în public și de a-și dezinfecta mâinile ori de câte ori există un contact cu suprafețe atinse și de alte persoane. Sibienii au construit o comunitate puternică și au reușit, nu o dată, să treacă peste greutăți. Îmi aduc aminte, în primăvară, cum în fața situației – nouă pe atunci – diferențele nu au mai contat, când firmele mai mari și mai mici au sărit în ajutorul autorităților, când sibienii din toate mediile sociale și-au dat mâna, când politicienii au lăsat divergențele deoparte, îmi aduc aminte cum comunitatea a demonstrat că nu vrea să lase pe nimeni în urmă. Știu că putem face același lucru, din nou, acum”, a mai spus Raluca Turcan.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit și emis de Partidul PNL Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 11200025 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș