5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EXCLUSIV: Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă anchetat de DLAF şi DNA

Știri din Județ

Viceprimarul proaspăt ales al municipiului Sibiu, Alexandru Dumbravă face obiectul unui dosar de cercetare la DNA, înaintat la această instituţie de DLAF (Departamentul pentru luptă antifraudă). Dumbravă, pe vremea când era director la Casa Corpului Didactic Sibiu este acuzat că a falsificat semnături pe documente din proiecte pe fonduri europene şi că a fraudat bani din aceste proiecte.

Cercetarea a început, conform lui Dumbravă, după mai multe sesizări făcute de directorul numit după el, Simtion Claudia Mary. „A fost o cercetare. Nu e nimic fantastic. Fosta doamnă director Simtion a trimis mai multe sesizări. I s-a părut că nu seamănă semnăturile. Nu am primit adrese, să nu continuăm proiectele. Ministerul a trimis Corpul de Control şi nu a găsit nimic suspect.” a declarat Alexandru Dumbravă în exclusivitate pentru SIBIU INDEPENDENT.

Surse judiciare ne-au confirmat că raportul de cercetare al DLAF în această speţă a fost finalizat şi trimis la DNA la finele lunii octombrie pentru continuarea cercetărilor. „Ca urmare a verificărilor făcute de DLAF s-au constatat posibile fapte de natură penală fiind sesizată DNA secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie” scrie în memoriul de înaintare a raportului DLAF către DNA.

Conform surselor judiciare SIBIU INDEPENDENT, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a verificat la Casa Corpului Didactic mai multe specimene de semnături şi o persoană din conducere a declarat în procesul verbal de constatare că NU îşi recunoaşte semnătura pe mai multe documente, contra-semnate şi de Alexandru Dumbravă, la vremea aceea directorul instituţiei. De asemenea, DLAF a mai constatat că pe respectivele proiecte pe fonduri europene, anumite firme au câştigat mai multe contracte.

Reamintim că Alexandru Dumbravă a fost schimbat de la conducerea Casei Corpului Didactic în 2018 şi a fost numit mai târziu inspector general la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Acum este viceprimar al oraşului Sibiu.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri