12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Localitatea MÂRȘA intră în CARANTINĂ

Știri din Județ

DESCARCĂ HOTĂRÂEA

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a hotărât astăzi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa, pentru o perioadă de 7 zile.

Intrările și ieșirire din aceste patru localități vor fi în continuare supravegheate de filtre de poliție și jandarmi, măsură luată pentru a limita circulația inutilă a sibienilor.

Măsura intra în vigoare începând cu data de 30.11.2020, ora 05:00.

Restricții:

Este strict interzisă intrarea / ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, (Anexă) sau a adeverinţei eliberate de angajator.

În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Se permite oficierea stărilor civile cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor, si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spaţii publice închise şi deschise.

„Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă) pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea. 

În ceea ce privește schimbările adoptate în aceste hotărâri față de cele anterioare, facem următoarele precizări: 

  • În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea) 
  • Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării. 
  • În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului. 

Textul complet al Hotărârilor nr. 96, 97, 98 și 99, modelul pentru Declarația pe propria răspundere, modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate precum și modelul de adeverință de la angajator, se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență. “ a declarat Andreea Ștefan , purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri