23.1 C
Sibiu
joi, 25 iulie, 2024

Raluca Turcan: ”Faptul că suntem în această situație nu spune nimic despre noi. Dar va spune felul în care vom ieși!”(PE)

Știri din Județ

Reprezentanții Partidului PNL Sibiu au transmis următorul comunicat de presă:

Autoritățile locale au decis păstrarea carantinei în Municipiul Sibiu și în alte trei localități cu încă șapte zile pentru a confirma curba descendentă a cazurilor din ultimele două săptămâni, astfel încât efortul comun din ultimele zile să nu fie anulat printr-o decizie prea pripită. Vicepremierul Raluca Turcan spune că vom avea în mai multe localități din județ un vot în carantină, însă sibienii ar trebui să știe că nu a existat o decizie politică pentru asta, ci una strict sanitară. ”Un partid iresponsabil ar fi ridicat toate aceste restricții în preajma alegerilor, urmând ca decontul unei astfel de decizii să fie plătit tot de cetățeni. Specialiștii din DSP, din spitale, oamenii care analizează această pandemie au considerat că mai sunt necesare încă șapte zile, iar noi am respectat această decizie. Am încredere în responsabilitatea fiecărui sibian și în capacitatea instituțiilor noastre de a acționa astfel încât perioada aceasta să rămână limitată și să conducă la efectele așteptate. Faptul că suntem în această situație nu spune nimic despre noi. Dar va spune felul în care vom ieși!”, a declarat Raluca Turcan.

”Comunitatea a demonstrat că nu vrea să lase pe nimeni în urmă”

Vicepremierul Raluca Turcan spune că vom putea ieși din această situație numai dacă vom acționa ca o comunitate, împreună, uniți. ”Vom reuși doar dacă acționăm responsabil, împreună, cetățeni, autorități, politicieni! Sibienii au construit o comunitate puternică și au reușit, nu o dată, să treacă peste greutăți. Îmi aduc aminte, în primăvară, cum în fața situației – nouă pe atunci – diferențele nu au mai contat, când firmele mai mari și mai mici au sărit în ajutorul autorităților, când sibienii din toate mediile sociale și-au dat mâna, când politicienii au lăsat divergențele deoparte, îmi aduc aminte cum comunitatea a demonstrat că nu vrea să lase pe nimeni în urmă. Știu că putem face același lucru, din nou, acum”, a apreciat Raluca Turcan.

Nu este nevoie de declarație pentru vot

Sibienii care locuiesc în localitățile carantinate pot merge la vot în 6 decembrie fără niciun act justificativ, autoritățile bazându-se pe buna credință a sibienilor. „Secțiile de votare sunt în apropierea domiciliului, iar deplasarea spre locația secției de votare va putea fi verificată cu ajutorul cărții de identitate, iar pentru deplasarea la secția de votare nu va fi solicitat niciun alt document care sa ateste acest fapt”, susține Instituția Prefectului.

Astrid Fodor: Fac un apel la cetățenii Sibiului să meargă la vot și să voteze PNL

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, s-a adresat miercuri sibienilor cerându-le să meargă la votul din 6 decembrie și să voteze PNL, apreciind faptul că este pentru prima dată când Primăria Sibiu ”are un parteneriat cu un guvern al României”. ”Activez în administrația locală din 2004. Din 2008 sunt viceprimar, cunosc ce înseamnă administrație și știu cât de important este să ai un guvern care să colaboreze cu tine. Este pentru prima dată și o spun în cunoștință de cauză când Primăria Sibiu are un parteneriat cu un guvern al României”, a precizat primarul Sibiului, exprimând clar: ”fac un apel la cetățenii Sibiului să meargă la vot să voteze PNL și astfel, având cât de cât o garanție că în continuare guvernarea va fi asigurată de partidul cu care avem acest parteneriat”.

Klaus Iohannis: ”Un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice”

Președintele Klaus Iohannis a amintit recent că PNL a fost singurul partid care a ales să se implice atunci când țara avea nevoie, în timp ce restul partidelor au preferat să facă un pas în spate pentru a-și conserva electoratul. ”Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine”, a declarat șeful statului.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de partidul PNL Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 11200025 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou meci de Europa League la Sibiu