18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Poliția a descins într-o biserică din Sibiu

Știri din Județ

Apoximativ 70 de credincioși au participat în această dimineață la slujba de Sfântul Nicolae a Bisericii “Nașterea Domnului” de pe strada Constituției din Sibiu.

Enoriași au fost lăsați să participe la slujbă în interiorul bisericii deoarece preoții au înțeles faptul că în ziua votului, restricțiile carantinei se anulează. După scurt timp, poliția națională a descins în biserică și i-a evacuat pe enoriași.

“Noi am început slujba de dimineaţă, iar credincioșii au fost lăsați să intre în biserică, deoarece noi am înțeles că în ziua votului se anulează toate restricțiile carantinei. Însă imediat după începerea slujbei, un polițist a intrat în biserică și ne-a adus la cunoștiință faptul că nu avem voie cu oameni înăuntru. Au fost scoşi doar cei mai tineri, din cauza vântului puternic de afară, cei vârstnici rămânând în interior. Oamenii respectau distanțarea fizică de 2 metri și purtau mască de protecție. La scurt timp, două echipaje de poliție au intrat din nou în biserică și au dispus evacuarea tututor credincioșilor”, a declarat în exclusivitate pentru ziarul SIBIU INDEPENDENT, preotul protopop Ioan Coșa.

Am cerut lămuriri Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu

„A fost o interventie a Politiei Naționale. Preoții și enoriașii au înțeles că trebuie respectate regulile din carantină. Enoriașii au părăsit incinta bisericii fără incidente. Nu s-au dat sancțiuni.” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Conform hotărârii nr. 100/29.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu oficierea slujbelor religioase se poate realiza doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şicompletările ulterioare.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, s-a arătat nemulţumit, duminică, la slujba de Sfântul Nicolae, că oamenii au fost nevoiţi să aştepte afară, în frig, deşi „catedrala poate cuprinde o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa” scrie adevarul.ro

CITEŞTE şi EDITORIAL: Preotul de la Supermarket

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc