10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

A fost montat un nou limitator de viteză pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu

Știri din Județ

Datorită inițiativei polițiștilor rutieri din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, Comisia Tehnică de Circulație din Primăria Municipiului Sibiu a avizat favorabil montarea unui limitator de viteză pe Șoseaua Alba Iulia, în apropierea intersecției cu strada Bastionului, pe sensul de mers Centru – Aeroport.

Dispozitivul a fost instalat în cursul acestei zile cu scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere pe fondul vitezei excesive sau neadaptate pe un tronson de drum în curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată ca atare, unde conducătorii auto au obligația de a circula cu o viteză de maxim 30 km/h, conform prevederilor legale.

Propunerea polițiștilor Biroului Rutier Sibiu vine în urma analizei efectuate asupra dinamicii evenimentelor rutiere înregistrate pe tronsonul în cauză, constatându-se că principalul factor de producere a evenimentelor îl constituie viteza excesivă sau neadaptată, îndeosebi în condiții de carosabil umed, indiferent de sezonul cald sau rece. De altfel, de la începutul lunii noiembrie până în prezent, în zonă s-au produs 5 tamponări soldate atât cu avarierea autovehiculelor, cât și cu avarierea semnalizării rutiere existente și îngreunarea circulației.

Reamintim că o conduită preventivă la volan generează o deplasare ferită de pericole, pentru cei aflați în vehicule și pentru pietoni deopotrivă, și ne exprimăm convingerea că această măsură de instalare a limitatorului de viteză va crește gradul de siguranță a participanților la trafic.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri