spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Incendii izbucnite la Hamba și Avrig. Vezi recomandările pompierilor ISU SIBIU

Știri din Județ

Publicitate

ISU Sibiu a intervinit la două incendii pe raza județului Sibiu. Acestea au fost lichidate prompt.

În cursul zilei de astăzi, pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii izbucnite la o centrală termică și o afumătorie.

Astăzi, în jurul orei 10:30, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă în localitatea Hamba pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică electrică aparținând Dispensarului din localitate. Incendiul a fost lichidat în scurt timp fără probleme. Nu au fost semnalate victime. A ars instalația electrică care alimenta centrala termică și au fost degradați pereții spațiului în care aceasta era amenajată.

Tot astăzi, în jurul orei 12:30, pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu un echipaj SMURD în localitatea Avrig, str. Unirii pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o afumătorie. Incendiul s-a propagat cu rapiditate și la o anexă gospodărească aflată în imediata vecinătate în care se aflau depozitate diverse materiale și aparate electrice. La fața locului au intervenit și membrii SVSU Avrig cu 1 autospecială de stingere. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră, fără victime. Au ars acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de cca 50 mp, 4 biciclete, 2 motociclete, aparate electrice,etc.

Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la înlăturarea pericolului de propagare a incendiului la casa de locuit din apropiere și a centralei termice aflate în respectiva anexă gospodărească.Cauza probabilă de izbucnire a fost folosirea focului deschis în spații închise fără a fi supravegheat.

Pompierii militari sibieni recomandă cetăţenilor întreţinerea instalaţiilor de gaze şi a centralelor termice, aceasta fiind o măsură obligatorie pentru evitarea incendiilor, exploziilor şi a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

Întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine consumatorului, care răspunde pentru buna lor funcţionare. Verificarea instalaţiilor de utilizare este obligatorie după punerea în funcţiune în următoarele situaţii:


✅la intervale de doi ani;
✅în cazul neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni;
✅după orice accident care ar putea afecta funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiei.
✅Când se constată prezenţa gazelor într-o încăpere, se va proceda de îndată la aerisirea acesteia. Aprinderea focului se va face numai după înlăturarea cauzelor care au determinat scăpările de gaze.

Reguli ce trebuie respectate dacă dispuneţi de o centrală termică de apartament:

✅Utilizaţi doar centrale termice certificate conform legii;
✅Montajul centralei trebuie efectuat numai de către firme autorizate;
✅ Solicitaţi verificarea tehnică periodică, această operaţiune se efectuează numai de către firme autorizate;
✅ Dacă apare o defecţiune la centrala termică, urmaţi întocmai paşii indicaţi în manualul de utilizare;
✅Nu încercaţi să o reparaţi dumneavoastră.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?