spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

AGNITA: Consilier local: „Pe mine nu mă interesează electoratul”

Știri din Județ

Publicitate

Şedinţa de Consiliu Local Agnita desfăşurată astăzi a mers mai anevoios, spre deosebire de cele din municipiile Sibiu sau Mediaş, datorită mai ales unui consilier local pornit să critice măsurile propuse de Primărie. Radu Curcean, liderul grupui USR-Plus din Consiliul Local, a avut mai multe intervenţii lungi în care a criticat lipsa de proiecte a primarului nou ales. „Sunt doar intenţii” a repetat Curcean referitor la proiectele prezentate de primarul Alin Schiau Gull anterior. Primarul a replicat că a depus o serie de proiecte spre finanţare la diferite instituţi centrale şi altele vor urma. El a amintit că este în funcţie de două luni de zile doar.

Radu Curcean a pledat îndelung pentru reducerea impozitelor pentru firmele din localitate. „Pe mine nu mă interesează electoratul, ci dezvoltarea durabilă” a spus consilierul local USR-Plus. El a motivat cererea sa în favoarea firmelor pentru că şi anul 2020 şi se pare şi 2021 sunt ani afectaţi şi economic de pandemie. El a luat în derâdere iniţiativa primarului de a scădea la jumătate taxa pe teren aplicată populaţiei.

Primarul Alin Schiau Gull a explicat consilierilor impactul bugetar negativ mare pe care reducerea impozitelor pe firme l-ar avea asupra bugetului oraşului Agnita, prin comparaţie cu impactul bugetar minor al reducerii taxei pe teren a populaţiei. „Aceasta a fost singura cerinţă pe care am aflat-o în campania electorală de la oameni” a explicat primarul Alin Schiau Gull referitor la micşorarea taxei pe teren. El a amintit că anul viitor se doreşte introducerea apei şi canalizării la Coveş, un mare proiect de investiţii.

În discuţia privind impozitele şi taxele locale ale Agnitei pentru anul viitor a intervenit şi consilierul local PSD Ioan Dragoman. Acesta a precizat că proiectul de la Coveş de canalizare se poate face şi în 3-4 ani, nu neapărat în 2021, fiind în asentimentul consilierului local USR-Plus, Radu Curcean, susţinător al ideii implementării proiectului pe mai mulţi ani.

Spiritele s-au încins în Consiliul Local, când consilierul PSD, Ioan Dragoman a ilustrat valoarea impozitelor pe zone din Agnita şi a subliniat triplarea taxelor de anul un an la garaje, propusă la vremea respectivă şi votată de consilierul local Radu Curcean. Acesta l-a apostrofat pe Dragoman şi pe noul primar că sunt populişti şi că taxa pe garaje propusă de el nu e aşa mare. Dragoman a replicat că în multe zone taxa pe garaj e aproape cât impozitul pe apartament al unei familii.

Primarul Alin Schiau Gull a concluzionat după disputa consilierilor faptul că în anul 2021 taxele şi impozitele locale vor rămâne la fel, cu excepţia scăderii la taxa pe teren. El a precizat că de săptămâna viitoare se va aplica în localitate un chestionar firmelor din oraş pentru a vedea nevoile acestora în raport cu administraţia locală.

Proiectul de buget a fost votat cu majoritate de voturi, în forma propusă de primarul Alin Schiau Gull. Consilierii USR-Plus s-au abţinut.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda