spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Primarii PSD din județ: Guvernarea actuală își bate joc de locuitori

Știri din Județ

Publicitate

O parte din primarii PSD din județul Sibiu acuză Guvernul că a alocat fonduri la rectificarea bugetară discreționar, fără respectarea regulilor legale. „Este o rectificare discreționară în disprețul celor care au votat un primar PSD” a declarat liderul PSD Sibiu, Cătălin STANCIU într-o conferință de presă. El a dat exemple din județ cum localități mici, cu primari PNL au primit și de patru ori mai mulți bani de la Guvern decât localități mult mai mari conduse de primari PSD.

„Guvernarea actuală își bate joc de locuitorii de la noi. Situația este tragică” a declarat primarul orașului Dumbrăveni, Emil Dârloșan. El a dat un exemplu din localitate: serviciul SMURD, finanțat integral din bugetul local, deși deservește o parte din zona de nord a județului. Primăria Dumbrăveni a cerut 2,4 milioane RON pentru acoperirea cheltuielilor din acest an ale serviciului, dar a primit la rectificarea bugetară doar 278.000 lei. Spre comparație primăria comunei Ludoș, cu doar 700 de locuitori, a primit la rectificarea bugetară 238.000 de lei.

Lazăr Nicolae, primarul comunei Hoghilag sa arătat profund dezamăgit și scârbit de această rectificare bugetară făcută în opinia lui pe criterii politice. Comuna se are în implementare la ora actuală nouă mari proiecte pe fonduri atrase care necesită cofinanțare și acoperirea plăților inițiale până la decontare. El a declarat că implementarea acestor proiecte cât și scrierea de noi proiecte va fi profund afectată de lipsa fondurilor alocate primăriei. În aceeași situație este și Maria Greavu primarul comunei Loamneș.

„Să faci două rectificări într-o lună prin Prefectură, nu este democratic. Solicit public să se explice cum s-au acordat acești bani prin Prefecturi și nu prin finanțele publice?” a spus Greavu.

Cătălin Stanciu a precizat că niciodată în ultimii 20 de ani nu s-a făcut o discriminare a primăriilor pe criterii politice în acordarea acestor bani ca în anul acesta. „Din totalul de 45 milioane lei alocați județului Sibiu, 15 primării PSD primesc 1,8 milioane lei.
Aceste alocări nu au respectat principiul populației, al teritorialității, al proiectelor. PSD va depune la nivel național plângere penală împotriva Guvernului privind aceste alocări discreționare.
Spre comparație la ultima rectificare bugetară din octombrie 2018 din cele 14,5 milioane ale județului, 9,2 milioane au ajuns la primari PNL” a declarat Stanciu.

Primarul din Dumbrăveni a mai subliniat un fapt. Prefectura a cerut primăriilor la ora 13.45 să întocmească cererile privind necesarul de la buget și să fie predate până la ora 14.

Poplaca rămâne cu banii cheltuiți pe proiect, dar fără gaz

Vasile Budin, primarul comunei Poplaca a anunțat că proiectul de introducere a gazului semnat în septembrie 2019 cu Fondul de dezvoltare intercomunitară a fost anulat de Guvernul PNL. „Nu am mai primit banii, dar acum apar bani din  rezerva Guvernului pentru unele localități. Nu mai înțeleg! Și-au bătut joc de munca și banii deja cheltuiți de noi în acest proiect” a declarat Budin.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…