12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Recomandările salvatorilor sibieni pentru un sfârșit de an în siguranță!

Știri din Județ

În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător sărbătorilor de iarnă, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, a efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde era preconizat un aflux mare de persoane, lăcașuri de cult, unități de cazare precum și la spații comerciale de tipul supermarketuri, mall-uri sau hipermarket-uri.

Pe timpul verificărilor au fost identificate 34 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor pentru care personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 27 de sancţiuni, cuprinzând 24 de avertismente şi 3 amenzi, în cuantum de 30.000 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea autorizației de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc. De asemenea, cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 17 instruiri, cu 69 de participanți.

Având în vedere faptul că această perioadă se caracterizează printr-un aflux de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în stațiuni și unități de cazare, pentru reducerea posibilităților de apariție a incendiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu atrage atenția administratorilor de pensiuni, hoteluri, etc asupra respectării cu celeritate a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, după cum urmează:

ATENȚIE !

  • asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
  • asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă;
  • respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2;
  • organizarea jocurilor de artificii se va face cu respectarea prevederilor legale, referitor la obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare, respectarea distanţelor de siguranţă și asigurarea măsurilor de supraveghere şi intervenţie.
  • nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
  • păstrați în locuri sigure artificiile, chibriturile și brichetele;
  • se interzice așezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor și artificiilor aprinse.

Pompierii militari sibieni se află nonstop la datorie, pregătiți să răspundă prompt în sprijinul cetățenilor pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri