spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

ŞELIMBĂR: Promenada pentru pietoni sau maşini?

Știri din Județ

Publicitate

În urmă cu un an era promovat în presă și pe site-ul primăriei Şelimbăr, noul proiect de construire a unei promenade în localitate, care ar fi trebuit să asigure conexiunea între str. Mihai Viteazu și str. Octavian Goga. „După un an de la acel comunicat de presă a început construirea promenadei, dar din păcate o bucată din ea s-a transformat în drum de acces pentru un nou ansamblu rezidențial (Euphoria Resident)” ne-a semnalat un cititor. Alţi localnici au postat pe Facebook poze cu maşini care folosesc promenada încă în construcţie pe post de şosea.

Publicitate

La faţa locului am constatat că zona pietonală se termină în dreptul străzii Ion Creangă și segmentul dintre str. Ion Creangă și str. Mihai Viteazu devine zonă cu acces rutier. Acest lucru se vede si din faptul că stâlpii de iluminare sunt amplasați pe mijlocul aleii pînă la strada Ion Creangă, apoi sunt mutați pe marginea aleii ca să poată facilita accesul auto, precum și din planul de construcție al ansamblului rezidential, plan care poate fi vizualizat pe site-ul unei agenții imobiliare. Promenada nu este încă finalizată, fiind în plin şantier.

Cei din Primăria Şelimbăr au lămurit astfel problema: „Pe tronsonul cuprins între strada Ion Creangă şi strada Mihai Viteazu, este permis accesul auto locatarilor de pe strada Horia Creangă (riveranilor)”. Primăria dă asigurări că după 11 ianuarie, când constructorul îşi reia activitatea în zonă se va delimita clar accesul maşinilor locatarilor din zonă. De asemenea, primarul Marius Grecu ne-a precizat că încă din faza de proiectare a promenadei, acest acces auto al riveranilor de pe strada Horia Creangă din strada Ion Creangă a fost prevăzut.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ