12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sibianul Radu Szekely propus secretar de stat la Educaţie

Știri din Județ

Radu Szekely, unul din fondatorii Şcolii Finlandeze de la Sibiu a fost propus în această seară ca secretar de stat la Ministerul Educaţiei din partea USR-Plus. Biroul Naţional al USR a decis numele câtorva secretari de stat ce revin partidului în actualul Guvern. Radu Szekely s-a remarcat pe scena politică de la Sibiu în toamna lui 2020, când a candidat ca independent la funcţia de consilier local al Sibiului, fără succes.

ACTUALIZARE: Alianţa USR – Plus Sibiu a emis un comunicat de presă pe această temă:

Sibianul Radu Szekely a fost ales astăzi de Alianța USR PLUS secretar de stat în Ministerul Educației, ca urmare a unui proces de candidaturi realizat în interiorul Alianței, dar deschis și experților din afara partidului.

Alianța USR PLUS susține oameni cu experiență pentru a-și putea îndeplini prioritățile din programul de guvernare, în special în domeniul educației, care are acum foarte mare nevoie de oameni competenți, care pot aduce inovația în sistemul nostru de învățământ și prioritiza depolitizarea și digitalizarea în educație, pentru a avea o școală „ca afară”.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educație și Cultură, cât și Tineret și Cercetare.

Orientat spre o educație modernă, Radu Szekely își dorește să aducă un suflu nou și reformator în procesul educațional din România: „Experiența mea în gestionarea și evaluarea de proiecte educaționale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuții în implementarea programelor finanțate din fonduri europene. Experiența – dobândită în Finlanda – în promovarea și implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de șanse, echitatea, și să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel național, inclusiv cu finanțare europeană, care să urmărească eliminarea diferențelor majore ce există între școli din diverse medii în România. Deopotrivă, experiența mea directă în educație privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învățământ către mediul privat. De asemenea, experiența în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare și eficientizare a carierei didactice. În sfârșit, activitatea desfășurată de-a lungul anilor în domeniul învățământului profesional și tehnic, formare inițială și continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu și la revizuirea modului în care aceste rute educaționale sunt integrate în contextul larg al educației pe tot parcursul vieții”, a declarat Radu Szekely.

Alianța USR PLUS propune noi secretari de stat și subsecretari de stat pentru pozițiile care îi revin în cadrul ministerelor în urma negocierilor din coaliția de guvernare.

Iulia Popovici – Secretar de stat Ministerul Culturii

Radu Szekely – Secretar de stat Ministerul Educației

Adrian-Ștefan Cârstea – Secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului

Vlad Sinca – Secretar de stat Ministerul Energiei

Mihai Sandu – subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

În zilele următoare, Alianța USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate pozițiile de demnitate publică. Pentru ocuparea funcțiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliție, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât și experților din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcții publice.

Alianța USR PLUS Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri