18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Afacerile din trecutul secretarului de stat Radu Szekely, îl bântuie

Știri din Județ

Afacerile din trecutul secretarului de stat din Ministerul Educației Radu Szekely îi cauzează probleme grave de imagine. Acesta ar fi colaborat în proiectul european „Sistem de management al calității pentru Ministerul Educației Naționale și structuri subordonate- CAF, SIPOCA 397” cu Alexandru Cumpănașu.

Asociația pentru Implementarea Democrației, cea care a implementat proiectul de peste 4 milioane de lei , era condusă la acea vreme de Alexandru Cumpănașu. 

Conform Edupedu.ro, contractul de finanțare a fost semnat pe 28 decembrie 2018, când ministru era Ecaterina Andronescu. Radu Szekely a fost șeful de cabinet al acesteia, din februarie 2019.

Contactat de jurnaliștii publicațiilor naționale, sibianul Radu Szekely a declarat că s-a retras din proiect pe 22 februarie 2021, în prima zi de lucru la minister și că nu știa de prezența în proiect a lui Alexandru Cumpănașu.

Semnele de întrebare au apărut atunci când în cv-ul sibianul Radu Szekely au fost găsite date ce nu corespundeau sau se suprapuneau cu perioadele în care era șef de cabinet sau expert tehnic coordonare implementare în proiectul asociației lui Alexandru Cumpănașu.

Pe 19 februarie 2021, Radu Szekely a fost numit de premierul Florin Cîțu pe postul de secretar de stat la Ministerul Educației

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc