spot_img
12.3 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Naționalul sibian salută lansarea proiectului „Restaurarea si revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor

Știri din Județ

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu felicită conducerea Muzeului ASTRA pentru reușita de a accesa Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și pentru lansarea proiectului „Restaurarea si revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.)”.

Pornind de la inițiativa lăudabilă de a promova patrimoniul cultural material și imaterial al regiunii sibiene prin susținerea și încurajarea artei tradiționale, conducerea Muzeului ASTRA va crea, în cadrul Casei Artelor din Piața Mică, spații pentru ateliere meșteșugărești care vor găzdui workshopuri destinate ucenicilor, dar și viitorilor formatori.

Tot astfel, Casa Artelor care va căpăta o nouă identitate, devenind Centrul de Activități și Resurse Regionale (C.A.R.R.), va include un spațiu comercial, o cafenea culturală, un spațiu destinat expozițiilor temporare și evenimentelor culturale.


Echipa Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu îl felicită pe domnul Ciprian Ștefan, director al Complexului Național Muzeal ASTRA pentru implicarea, viziunea și felul în care dumnealui, alături de echipa sa, a reușit de-a lungul timpului să atragă fonduri europene de prestigiu pentru instituția pe care o reprezintă. Felicitări pentru munca depusă și pentru modalitatea prin care găsesc formule de cooperare cu structurile care sunt active în Sibiu, în țară, în lume. Acest proiect este o dovadă că, indiferent de vremurile grele pe care le traversăm, există soluții pentru ca publicul să se poată bucura de creație, de frumos, de diversitate culturală. De asemenea, vreau să reamintesc că Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu va fi mereu un partener de nădejde și sperăm ca toate proiectele pe care le-am dezvoltat împreună, precum Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD ori „Tradiții TO GO”, să fie doar începutul unei colaborări de lungă durată.”, Constantin Chiriac, director TNRS și președinte FITS

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș