8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PREMIERĂ: Primarul de la Mediaş a convins parlamentarii din 4 partide

Știri din Județ

Gheorghe Roman, primarul Mediaşului, a reuşit o premieră: a adus la aceeaşi masă parlamentarii judeţului din patru partide: PNL, USR-Plus, PSD şi AUR. Iniţiativa primarului a avut drept scop conştientizarea parlamentarilor din judeţ de importanţa proiectelor pe fonduri europene şi naţionale depuse de Primăria Mediaş şi asigurarea finanţării acestora.

Au răspuns prezent şi au promis susţinere pentru proiectele de dezvoltare ale Mediaşului şi zonei de nord a judeţului vicepremierul Dan Barna, Ministrul Muncii Raluca Turcan, senatorii Nicolae Neagu (PNL), Claudiu Mureşan (USR) şi Gheorghe Cătană (AUR), deputaţii Christine Thellman (PNL) şi Bogdan Trif (PSD).

Alături de parlamentari a fost prezentă şi preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Proiecte de peste 150 milioane euro pentru Mediaş

Roman a organizat întâlnirea cu parlamentarii în debutul şedinţei de Consiliu Local. „Îmi exprim speranţa că în legea bugetului de stat pe anul 2021 să fie cuprinse aceste proiecte” a concluzionat primarul Mediaşului, după ce a oferit invitaţilor o mapă cu toate proiectele în derulare sau aflate în alte stadii de aprobare pentru fonduri europene şi naţionale. Mediaşul are acum 15 proiecte pe fonduri europene nerambursabile, din care 6 sunt deja în implementare. Alte patru proiecte sunt în implementare pe fonduri guvernamentale, iar încă 11 proiecte sunt în diferite stadii de implementare sau avizare în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.

Primul care a răspuns apelului primarului Mediaşului a fost vicepremierul Dan Barna: „Pentru actuala coaoliţie de guvernare zona de nord a judeţului este foarte importantă. Disponibilitatea mea de susţinere a proiectelor din Sibiu, Mediaş, din tot judeţul Sibiu este una care nu poate fi pusă la îndoială”. Ministrul Raluca Turcan a declarat că „În ceea ce mă privește, am susținut toate proiectele muncipiului de pe Târnava Mare – de la Centura Ocolitoare și Proiectul de apă și canal, până la realizarea bazinului de înot sau locuințele pentru tineri. Voi face același lucru dovedind nu doar consecvență în acțiune și încredere în administrația orașului, ci – mai important decât orice – respect pentru oameni.”

Alocuţiunea deputatului PSD, Bogdan Trif a început cu amintirea proiectelor realizate la Mediaş cu sprijinul guvernării PSD: „”În perioada guvernării PSD am implementat 6 proiecte aici la Mediaş”. Primarul Roman l-a întrerupt scurt cu remarca „am luat cât o comună PSD”. El făcea referire la faptul că bugetul alocat Mediaşului pe proiecte pe vremea vechii guvernări era egal cu a unor comune conduse de primari PSD. Totuşi Trif a continuat şi a amintit că datorită guvernării PSD, Mediaşul a devenit singursa localitate din ţară care nu este reşedinţă de judeţ şi are Serviciu de Permise Auto. „Vă asigur de sprijinul total al meu”, a concluzionat Bogdan Trif.

Senatorul AUR, Gheorghe Cătană a vorbit doar un minut, vizibil emoţionat, a mulţumit pentru invitaţie. Acesta s-a bâlbâit continuu şi a greşit chiar numele partidului pe care îl reprezintă în Parlament numindu-l „Alianţa Unirea Românilor” (nume corect Alianţa pentru Unirea Românilor), dar a dat asigurări primarului Mediaşului că va sprijini proiectele acestuia pentru oraş. Cătană este medieşean.

La final a luat cuvântul Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu: „Domnule primar vă felicit că aţi implementat şi aţi păstrat acest exemplu de bună practică aici la Mediaş, că ne-aţi adus aici pe toţi, la această întâlnire şi aţi transmis acest semnal de unitate şi ne-aţi dat posibilitate să arătăm că astfel comunităţile pe care le conducem pot prospera şi pot avea parte de cele mai bune proiecte”

n
n
n
n
n
n
n
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș