18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Întâlniri de lucru pe tema deschiderii Comandamentului NATO în Sibiu

Știri din Județ

În 1 și 2 februarie conducerea Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE) a fost prezentă la Sibiu și a avut întrevederi de lucru cu reprezentanți ai instituțiilor din administrația locală, precum și din mediul privat din zonă, în vederea identificării elementelor de cooperare şi stabilirea condițiilor optime necesare dislocării structurii militare a NATO în garnizoana Sibiu, în cursul acestui an.

Luni, 1 februarie, Comandantul Corpului Multinațional Sud-Est , generalul maior Tomiță-Cătălin Tomescu, însoțit de comandantul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, generalul de brigadă Ghiță Bârsan a avut o întrevedere cu primarul Astrid Cora Fodor, la sediul Primăriei Sibiu.

Pentru înființarea acestui Comandament NATO la Sibiu este nevoie, cu siguranță, de colaborarea responsabililor din cadrul structurilor militare și cei ai autorităților locale de pe toate palierele. Am apreciat profesionalismul cu care s-au început aceste discuții aplicate, pentru bunul mers al unui proiect important pentru Sibiu și pentru România. Cu toții dorim ca Sibiul să fie cât mai bine pregătit pentru integrarea personalului militar român și străin care se va încadra în funcții în acest Comandament, precum și a familiilor acestora. În egală măsură, am exprimat în cadrul discuțiilor întreaga deschidere a Primăriei Sibiu în ceea ce privește colaborarea cu conducerea Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Principalele subiecte pe agenda întâlnirilor au vizat aspecte legate de implicațiile deschiderii acestui Comandament NATO asupra comunității locale din punct de vedere socio-economic și identificarea oportunităților de cooperare la nivel local.



Contextul general:

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat în data de 16 aprilie 2020 constituirea, pe teritoriul României, a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est al NATO în Garnizoana Sibiu, cu dislocarea temporară a acestei structuri în capitala țării, București. România și-a asumat rolul de națiune cadru.

HQ MNC-SE este cel mai nou comandament de nivel de corp de armată care va face parte din structura de forțe ale NATO. Comandamentul parcurge în prezent etapele de dezvoltare în vederea atingerii capacității operaționale inițiale (IOC) potrivit standardelor NATO, pentru a fi în măsură să apere și să descurajeze orice agresiune la adresa Alianței în regiune.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc