23.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Doi șoferi au probleme cu legea. Unul cu permis fals, celălalt băut

Știri din Județ

Doi șoferi au dosare penale după ce polițiștii rutieri i-au oprit în trafic.Un bărbat din racovița a prezentat polițiștilor un permis care s-a dovedit apoi fiind fals iar un alt bărbat din Satu Mare a fost depistat băut la volan. Acesta a refuzat prelevarea de probe biologice.

La data de 03.02.2021, în cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control în trafic, pe DJ 105 G, în Mârșa, un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat de 32 de ani, din Racovița.

La momentul respectiv, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 290 de lei pentru defecțiunile tehnice descoperite în urma verificărilor.
Cu ocazia întocmirii procesului verbal de constatare a contravenției și verificării permisului de conducere eliberat de către autoritățile unui alt stat, a existat bănuiala rezonabilă că persoana care a condus autovehiculul posedă permis fals de conducere. În aceste condiții, s-a procedat la verificarea permisului de conducere prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere mai sus enunțat figurează eliberat pe numele altei persoane.
Astfel, la data de 08.02.2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către bărbatul de 32 de ani din Racovița a 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv: conducerea unui vehicul fără permis de conducere (Art. 335 alin. 2 teza IV din Codul Penal), uz de fals (Art. 323 din Codul Penal) și fals material în înscrisuri oficiale (Art. 320 alin. 1 din Codul Penal cu aplic art. 48 alin. 1 din Codul Penal).
Polițiștii rutieri continuă cercetările.

La data de 09.02.2021, în jurul orei 00:45, polițiștii din Cisnădie au oprit pentru control în trafic, pe str. Târgului din localitate, un bărbat de 35 de ani, din Satu Mare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta refuzat prelevarea de biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.
În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapta prevăzută și pedepsită de art. 337 din Codul Penal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri