3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Prefectura Sibiu a dat dreptate USR PLUS Cisnădie – Comisiile de specialitate din CL au fost constituite ilegal (CP)

Știri din Județ



Alianța USR PLUS Cisnădie a primit răspuns din partea Prefecturii Sibiu referitor la contestarea procesului de constituire a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Cisnădie. Prefectura Sibiu a constatat ilegalitatea Hotărârii de Consiliu Local din luna decembrie 2020, prin care majoritatea PNL, PSD, FDGR a votat o propunere pentru componența comisiilor, ignorând prevederile Codului administrativ, care obligă la nominalizarea persoanelor din partea fiecărui grup de consilieri în comisiile de specialitate.

Astfel, la mai bine de două luni de la sesizarea din partea grupului de consilieri ai USR PLUS din Consiliul Local Cisnădie, Prefectura a declarat hotărârea ca fiind ilegală și a dispus revocarea acesteia și reluarea procesului de constituire a comisiilor de specialitate într-un termen de 30 de zile, sub sancțiunea anulării în contencios administrativ.

Consilierii Alianței USR PLUS își vor putea desfășura activitatea în domeniile lor de interes și de pregătire, așa cum se menționează în adresa Prefecturii, “la formarea comisiilor de specialitate se ține cont de aceste propuneri și nu de propunerea făcută de partidul care are majoritate în consiliul local.”

Atașăm răspunsul Prefecturii Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș