spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

De unde provin elevii care necesită cursuri remediale în judeţ

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a cerut reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu detalii privind provenienţa elevilor care necesită cursuri în programul remedial. Numărul de elevi care s-au încris pentru Programul național pilot de tip ”Școală după școală” pentru orele remediale este de 3 627 în judeţul Sibiu.

Din aceștia 580 elevi sunt pentru criteriul a – elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului. 727 elevi pentru criteriul b – elevul se află în situația de corigență la sfârșitul sem. I al anului școlar 2020-2021 sau are situația neîncheiată la cel puțin o disciplină. 2 320 elevi pentru criteriul c – elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare (acest fapt atestă interesul elevilor și părinților pentru recuperarea lacunelor existente în pregătire).


Lista se poate modifica săptămânal, în sensul că cereri pentru accesul la acest program se pot depune pe tot parcursul semestrului al II-lea din acest an școlar. Bugetul pentru derularea Programului național pilot de tip ”Școală după școlaă” este alocat de către Mnisterul Educației.

SIBIU INDEPENDENT vă prezintă lista şcolilor care organizează aceste cursuri în judeţ şi numărul de elevi înscrişi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…