spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Pățania unor echipaje Salvamont în timp ce salvau un bărbat rănit

Știri din Județ

Publicitate

În cursul zilei de astazi, SPJ Salvamont Sibiu a fost alertat în urma unui apel privind un accident într-o zona montană, în apropiere de Refugiul Rosengarten.

O persoană de sex masculin cu posibilă fractură de mână și picior în urma unui accident cu ATV-ul a solicitat intervenția salvamontiștilor.

Echipajele Salvamont au intervenit de urgență la locația indicată prin 112 însă prietenii bărbatului rănit au ales să se aventureze pe cont propriu pe alte trasee, neanuntând intenția către salvatori.

La un moment dat, autospecialele Salvamont au rămas împotmolite și nu au mai putut inainta. Un alt grup de oameni, dotați cu niște ATV-uri, au ajutat echipajele de salvare să iasă din încurcătură. Totuși, în toată forfota intervenției, cineva a plecat cu tot cu cablul de la troliul echipajului Salvamont.

„Din păcate după furnizarea locației , victima împreună cu ceilalți colegi de tură nu au rămas în același poziție , ei alegând să coboare pe unul dintre trasee neanuntând echipele Salvamont rămânând astfel fără semnal, iar joncțiunea cu salvatorii nemaifiind posibilă, rămânând să „căutăm acul în carul cu fân”
Într-un final am reușit să îi contactăm după ce au ajuns în zona Prislop de unde aceștia s-au îndreptat spre UPU.

Au participat la acțiune două echipe Salvamont Sibiu împreună cu voluntari ai Serviciului Public Local Salvamont Cisnădie.

Dorim să mulțumim unui alt grup de persoane care era în zona cu ATV-urile și ne-au ajutat să înaintăm rapid atunci când autospeciala noastră a ajuns la capacitățile ei tehnice.

Ps. Am aprecia dacă cei care au luat cablul pentru troliu auto, l-ar returna” au postat cei se la Salvamont Șibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda