spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ŞELIMBĂR: Anul 2021 aduce asfaltarea tuturor drumurilor publice

Știri din Județ

Publicitate

Primăria comunei Şelimbăr va supune în dezbatere publică bugetul de investiţii pentru anul 2021. Printre investiţiile vizate se numără continuarea modernizării de străzi. „Anul acesta am cuprins şi ultimele străzi neasfaltate din Şelimbăr, Multe dintre ele au fost primite de la investitorii privaţi, abia la finele anului trecut. Sper ca lucrările să demareze la timp şi astfel terminăm toate asfaltările publice din Şelimbăr” a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT, primarul comunei Şelimbăr, Marius Grecu.

La 1 aprilie se vor relua lucrările de modernizare pentru finalizare pe străzile: Octavian Goga (zona acces El Gringo-Lidl), Dinicu Golescu, Ţebea, Lucernei, Salcâmului, Seviş. Zona de promenadă va fi şi ea finalizată.

Mai există în planul de buget şi modernizarea străzilor Unirii, Ion Creangă, aleea Petru Rareş, str. Traian, str. Decebal, str. Junimii, str. Adrian Păunescu, str. Treboniu Laurean, prelungirea str. 1 decembrie, str. Sabin Bălaşa, str. Ion Raţiu, str. Stejarului, str. Petru Aron. Acestea sunt majoritatea doar pietrutite şi au aprobate deja indicatorii tehnico-economici. După finalizarea procesului de aprobare a bugetului conform legii, adică după 22 aprilie, vor putea fi scoase la licitaţie pentru demararea lucrărilor.

Lista de investiţii conţine grădiniţe, locuri de joacă, sediul nou al primăriei şi ISU

În planul de investiţii pentru anul 2021, primăria Şelimbăr a alocat sume pentru finalizarea sediului ISU Şelimbăr. Acesta va fi funcţional de la 1 iunie. Grădiniţa nouă de pe strada Doamna Stanca este în stadiu avasat al lucrărilor, deja la etajul 2. Primarul Grecu ne-a declarat că doreşte ca aceasta să devină funcţională şi să primească toţi copiii din zonă, de la 1 septembrie.

Cartierul Tineretului va avea şi el o grădiniţă. Primăria va face demersurile anul acesta pentru proiectarea acesteia. Noul sediu al Primăriei, situat pe terenul viran din centru, de lângă biserică, va începe să fie contruit anul acesta. O clădire independentă energetic cu parcări subterane.

Două noi locuri de joacă pentru copii vor apărea pe strada Doamna Stanca (în spate la nr 5) şi pe str. Ţebea.

Investiţii la Veştem, Mohu şi Bungard

Primarl Marius Grecu nu a uitat nici de satele aparţinătoare comunei. La Veştem în două luni capela mortuară va fi funcţională. Primăria a depus documentaţia pentru construirea unei săli de sport la şcoala din Veştem prin programul Companiei Naţionale de Investiţii. Satul Veştem va avea parte vara aceasta de o transformare completă a străzii Principale. Zona de rigole va fi acoperită cu plăci de beton şi canalizarea apei pluviale va fi subterană, Deasupra se vor amenaja locuri de parcare pe toată strada. Staţiile de pompare a canalizării în toate satele au fost finalizate şi sunt conectate la Staţia de Epurare.

Proiectul de construcţie al capelei mortuare de la Mohu, deşi prevăzută a fi construită, stagnează, datorită indeciziei locuitorilor din comunitate privind locaţia unde să fie amplsată. Primăria va investi aici într-un drum de legătură Mohu – Staţia de Epurare.

Şi la Bungard se va construi capelă mortuară anul acesta. De asemenea, curtea şcolii şi a căminului cultural va fi amenajată cu loc de joacă şi sport. La Bungard anul acesta se va investi mult în repararea şi asflatarea reţelei stradale. Pentru cei din sat, Primăria va construi din surse proprii un teren de sport multifuncţional.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri