spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Noi măsuri pentru localitatea Cârțișoara după depășirea pragului de 3 la mia de locuitori

Știri din Județ

Astăzi, 24 martie a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 31, privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în UAT Cârțișoara, conform Hotărârii Guvernului nr. 293/2021.

La data de 22.03.2021 s-a constatat de către CJSU Sibiu, atingerea pragului de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, respectiv de peste 3/1000 de locuitori în UAT Cârțișoara (3,55/1000 de locuitori);

În termenul de 48 de ore de la atingerea pragului de peste 3/1000 de locuitori, evoluția ratei de incidență a fost următoarea:
– în ziua de 23.03.2021 a fost de 2,84/1000 de locuitori;
– în ziua de 24.03.2021 a fost de 3,55/1000 de locuitori.

Având în vedere toate acestea, Direcția de Sănătate Publică Sibiu va continua analiza zilnică a situației epidemiologice din UAT Cârțișoara și o va transmite Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar pentru UAT Cârțișoara, în continuare se vor aplica măsurile aferente indicelui de incidență cuprins în intervalul 1,5 – 3 la 1000 de locuitori.

Restricții:

Introdusă în scenariul ROȘU, în localitatea Cârțișoara se interzic activităţiile pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare a produselor alimentare, a băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. De asemenea se interzice activitatea operatorilor economici care sunt licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Este interzisă și activitatea în cinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

FOTO: website Primăria Cârțișoara https://comunacirtisoara-sibiu.ro/turism/asezare/

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș